Paşinyan Brüksel'de

Çalışma ziyareti için Brüksel'de bulunan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Avrupa Parlamentosu Başkanı Roberta Metsola ile görüştükten sonra açıklamalarda bulundu

Nikol Paşinyan, bir dizi zorluğun aşılmasında AB'den yoğun destek beklediklerini söyledi ve şöyle devam etti:

"Bu çerçevede, acil desteğe ihtiyaç duyduğumuz, Dağlık Karabağ'dan 100 binden fazla Ermeni'nin zorla yerinden edilmesinin Ermenistan'da yarattığı insani sorunların aşılmasından bahsediyoruz" dedi.

Başbakan Paşinyan, Ermenistan'ın kalkınma gündemine sürekli destek sağladıkları için AB ve Avrupa Parlamentosu'na teşekkür etti.

Avrupa Parlamentosu'nda yapacağı konuşmaya da değinen Paşinyan, "Bugünkü konuşmanın AB-Ermenistan ilişkilerinin daha da gelişmesi için olumlu bir teşvik olacağını umuyorum" dedi.

Paşinyan, "Avrupa Birliği ile ilişkilerimizi derinleştirmek istiyoruz ve bunu bölgesel ilişkilerimizi derinleştirme vizyonuyla karşılaştırmak istemiyoruz. Bu konuda birçok destek noktası olduğunu düşünüyorum. Ermenistan hükümeti, Ermenistan-AB Kapsamlı ve Genişletilmiş Faaliyet Anlaşmasının tam olarak uygulanmasına kararlıdır" dedi.

Avrupa Parlamentosu Başkanı Roberta Metsola da,  Avrupa'nın Dağlık Karabağ'dan gelen insan akınıyla mücadelede Ermenistan'ın çabalarını desteklemeye devam edeceğini söyledi.

Metsola, Başbakan Paşinyan'a, AB'nin Ermenistan'ın demokratik reformlarına destek vereceği, ikili ilişkilerin güçleneceği ve daha güçlü işbirliği konusunda güvence verdi ve şöyle konuştu:

“Uluslararası toplumun aktif katılımı ve Ermenilerin Dağlık Karabağ'da yaşamaya devam etmelerine yönelik uluslararası güvenceler, barış ve uzlaşmanın sağlanmasına yardımcı olabilir. Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki ilişkilerin karşılıklı egemenlik, sınırların dokunulmazlığı ve toprak bütünlüğünün tanınması temelinde normalleşmesine yönelik tüm çabalara bağlılığımızı sürdürüyoruz" dedi.

Avrupa Parlamentosu Başkanı, "AB, Ermenistan'ın demokratik olarak seçilmiş otoritelerini, ülkedeki dayanıklılığı, güvenliği ve demokratik reformların devamını daha fazla desteklemeye hazırdır" dedi.

(Ajanslar)

Kategoriler

Diaspora / Ermenistan