İstanbul Latin Katolik Cemaati Episkoposu'ndan saldırıyla ilgili açıklama

İstanbul Latin Katolik Cemaati Episkoposu Massimiliano Palinuro, Sarıyer'deki Santa Maria Kilisesi'ne yapılan saldırıyla ilgili yazılı bir açıklama yayınladı. Episkopos "Yetkililerden adaleti yerine getirmelerini ve yapılan kötülüğün kökünden kesilebilmesi için olayla ilgili hakikati araştırıp ortaya çıkarmalarını istiyorum. Sadece bu suçun failleri değil, aynı zamanda azmettiriciler, bu saldırıyı planlayanlar ile birlikte, İstanbul ve sevgili Türkiye'mizde tüm inananların barış içindeki bir arada yaşamını tehdit edenler de aransın" dedi.

Açıklama şöyle: 

"İstanbul Latin Katolik Cemaati Büyükdere'deki Meryem'in Doğuşu Katolik Kilisesi'nde meydana gelen ciddi saldırıdan duyduğu üzüntü ve endişeyi ifade etmekte, kurbanın ailesinin yanında yer almakta ve haksız yere öldürülen kişinin ruhu ve ailesinin tesellisi için dua etmektedir. 

İstanbul Latin Katolik Cemaati Episkoposu olarak Katolik cemaati adına yetkililerden adaleti yerine getirmelerini ve yapılan kötülüğün kökünden kesilebilmesi için olayla ilgili hakikati araştırıp ortaya çıkarmalarını istiyorum. Sadece bu suçun failleri değil, aynı zamanda azmettiriciler, bu saldırıyı planlayanlar ile birlikte, İstanbul ve sevgili Türkiye'mizde tüm inananların barış içindeki bir arada yaşamını tehdit edenler de aransın.

Ayrıca yetkililerden Hıristiyan cemaatlerinin huzur içinde yaşayabilmeleri ve kiliselerinde barış içinde ibadet edebilmeleri için güvenliği sağlamaya devam etmelerini diliyoruz. 

Massimiliano Palinuro

İstanbul Havarisel Vekili"

Saldırının ardından Katolik Kilisesi avukatı Afşin Hatipoğlu, basın mensuplarını sorularını cevapladı.

Hatipoğlu, "Ayin sırasında meydana gelen bu vahşi saldırı Katolik cemaati başta olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını derinden üzmüştür. Bu vahşi ve barbarca saldırıyı Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün unsurları kiliseye olan nezaket ve saygı mesajlarıyla birlikte araştırmaktadır. Biz devletimizin bu aşamadaki desteğine teşekkür ediyoruz. Başta Katolik cemaati olmak üzere bütün milletimize başsağlığı diliyoruz" dedi.

Hatipoğlu, "Cinayetin dışında ayin sırasında başkaca bir yaralanan şahıs olmamıştır. Sabah saatlerinden itibaren başta Cumhurbaşkanı olmak üzere sayın İstanbul Valisi, sayın İçişleri Bakanı, sayın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve İstanbul Emniyet Müdürü başta olmak üzere bütün devlet yetkilileri kiliseye başsağlığı mesajı iletmiş ve yanlarında olduğunu söylemiştir. Bu aşamada soruşturma devam ettiği için hukuk çerçevesinde başkaca bir bilginin sağlıklı olmayacağı açısından sizinle paylaşmamız söz konusu değil. Ancak ilerleyen günlerde kilise yönetimi sizinle yazılı bir açıklamayı paylaşacaktır. Soruşturma her yönlü devam etmektedir. Ayin sırasında meydana gelen bu vahşi saldırı Katolik cemaati başta olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını derinden üzmüştür. Sayısız mesaj, sayısız telefon ve sayısız ileti sabahtan bu saate kadar kiliseyle paylaşılmıştır. Gerek yurtiçi gerek yurtdışı temsilciliklerden gerekse ilgili kişilerden kilise yönetimine başsağlığı mesajları iletilmiştir." diye konuştu.

Kategoriler

Güncel