“Şişli’nin otopark ve çöp sorunu var”

Ermeni toplumunun en yoğun yaşadığı semtlerden biri olan Şişli’de CHP ve TİP adaylarının projelerini geçtiğimiz haftalarda yayınlamıştık. Bu hafta sıra AKP’de. AK Parti’nin Şişli Belediye Başkan Adayı Gökhan Yüksel, Agos’u ziyaret etti. Yüksel ile projeleri hakkında konuştuk

Sizce Şişli'nin sorunları neler?

Vatandaşlara yaptığımız ankette birinci sırayı otopark problemi aldı. Bu konuda iddialıyız, 5 yıl içerisinde ‘İstanbul'da en fazla zemin altı otoparkı Şişli ilçesi olacak’ diyerek yola çıkıyoruz Belirlediğimiz yerlerde zemin altı otopark çalışmalarını yapacağız ve ilk 5 yıl içerisinde Şişli'nin kaynaklarıyla başka bir şey yapmayacağız. Diğer yapacağımız projeleri bakanlıklarımızın işbirliğiyle yapacağız.

İkinci bir sorun ise kentsel dönüşüm ve imar planlaması. Burası İstanbul'un en eski yerleşim yerlerinden bir tanesi ve bina yapı stoklarının %70'den fazlası 1999'dan önce yapılmış. Biz Şişli'nin imar planlamasını yapmak zorundayız ve ada bazlı bir imar planlaması yapacağız. Mevcut imar planlarıyla bu bölgeleri yenileme imkanınız yok. Ada bazlı bir imar artışı vereceğiz ve komşularımızın isteğine göre kolaylıklar sağlayacağız. İlçe Belediyesi olarak imar planlamasını yapacak güçteyiz, benim mesleğim mimarlık olduğu için yabancı değilim bu konulara. Belki bu planlar uzun sürecek ama gelecekte Şişli rahata erecek. Bir kentsel dönüşüm ofisi kuracağız, vatandaş elinde tapusuyla geldiği zaman onun reçetesini yazacağız. Ofisimizde çalışacak mühendislerimiz, mimarlarımız çalışıp halka bilgi vermekle yükümlü olacaklar. Biz bu fırsatı kaçırırsak Şişli 5 yılını daha kaybetmiş olacak.  Kentsel dönüşüm ve imar planlaması anlamında iddialıyız.

Bir de Şişli’nin çöp sorunu var.

Önce bunun nedenini araştırmak lazım. Belediye maalesef temizlik işlerini zamansız yapıyor. Şişli'nin gündüz nüfusu 3 milyonu geçiyor, ilçeye dışardan bir çok misafir geliyor bu misafirlerin park ve trafik  sorunlarını çözemezseniz çöpleri de zamanında toplayamazsınız. Bunun planlaması ve programlaması olduğu takdirde vatandaşlar da çöpünü ne zaman koyup, koyamayacağını öğrenmiş olur. Bu konu hakkında düzenleme şart ama maalesef bu planlamayı dahi yapamayan bir yönetimle karşı karşıyayız. 

“Kurtuluş Caddesi’ni trafiğe kapatalım”

Bunun dışındaki projeleriniz...

Bir spor vadisi kurmak istiyoruz. Şişli'nin güzel yerleri var. Kasımpaşa'ya inerken İSTAÇ'ın kullandığı katı atık merkezi var, orayı taşıyıp 40 dönümden oluşan spor vadisi ve yeşil alan kazandıracağız. İçerisinde bir futbol sahası, kapalı yüzme havuzu, kapalı basketbol sahası, açık basketbol sahası, tenis kortu, sosyal tesis ve konser alanı olacak. Sosyal belediyecilik namına elimizden gelen her şeyi yapacağız. 70 dönümün üzerinde bir yeşil alan kazandıracağız Şişli'ye. 20 dönüm Feriköy'de bulunan İSKİ arazisi orası mevcut. İBB yönetimi yeşil alan yapmak yerine otopark yaptı, burayı yeşil alan olarak kazandıracağız. Teşvikiye'de MEB'le organize olacağımız 10 dönümlük bir arazimiz var. Öğretmen evinin altında otopark olan yeri yeşil alan yapacağız. Kurtuluş Caddesi'ni trafiğe kapatacağız. Eskiden son duraktan İstiklal Caddesi'ne kadar tramvayın hareket ettiği, vatandaşın bu şekilde ulaşımını sağladığı bir yerdi. ‘Kurtuluş'tan İstiklal’e adı altında bir proje başlatalım ve Kurtuluş'un son durağından Ergenekon Caddesi'nin bittiği köşeye kadar trafiğe kapatalım. İki paralel caddeden Bozkurt Caddesi ve Türkbey Sokak’tan bir otobüs hattı geçireceğiz. Caddeyi kesen dikey yollarımız açık kalacak. Bu iki, üç caddedeki otopark oranını hesaplattık, 3 caddede 500'ün üzerinde araç var. Bölgeye 4000 araçlı bir otopark sözü veriyoruz. Başlamadan önce de sokaklarda yaşayan sakinlerle bir referandum yapacağız ve projeyi isteyip istemediklerini öğreneceğiz. Halk ‘uygulanmasın’ derse uygulanmayacak. 

25 mahalleye 25 kreş sözümüz var. ‘Kitap kafe’ projemiz var. Bunu da 25 mahalle 6 ay içerisinde yapacağız. 
Okullarımızın spor salonu yok. İlçemizde bir özel okulumuzun bahçesinde bu projenin çizimine destek vermiş birisiyim. Okullar kapandığı anda başladık çocuklar 3 ay sonra döndüklerinde bahçeleri duruyordu. Bir aşağı kata indirdiler ve kapalı yüzme havuzuyla karşılaştılar. Demek ki yapılabiliyormuş. 

Azınlık toplumlarıyla ilişkileriniz nasıl? Sizden talepleri neler?

Rahmetli Kadir Topbaş döneminde, buradaki azınlık okullarımıza yapmış olduğumuz yardımları buradaki yöneticiler bilir. Pangaltı Lisemize gittik, kendileri ifade ettiler, ‘Ne zaman söylesek hep yardımda bulundular’ diye. Geçmişte Rita Nurnur’un başkanlık ettiği Bomonti Okulu’na gittiğimizde de aynı sözleri ifade ettiler. Biz sorunları ve okulların durumunu biliyoruz. Pangaltı Lisesi derli toplu ama diğer okullara baktığımız zaman ciddi sıkıntıları var. Belediye meclis üyesi adayımız Murat Öğer’in yanında da söz verdim, kendisini başkan yardımcısı yapacağız. Okullarımızdan biri seçilecek ve bahçesine az önce bahsettiğim havuz projesini yapacağız. Okul binalarının depreme dayanıklılığına ilişkin de gerekeni yapacağız. Belediye başkan yardımcısı olarak Murat Öğer’i açıklamamızın sebebi budur. Tamamen buradaki azınlık toplumlarımızın isteklerini, taleplerini yerine getireceğiz. 

Kategoriler

Güncel