Başbakan grup toplantısında esti gürledi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, CHP’yi sokakları terörize etmekle suçlarken, BDP’ye açlık grevleri konusunda sert çıktı. WTA İstanbul Tenis Şampiyonası finalinde bakanları protesto edenlere ise “terörist holiganlar” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu. CHP ve BDP’yi eleştirdi. Erdoğan’ın gündeminde, alternatif 29 Ekim yürüyüşü, WTA İstanbul Tenis Şampiyonası finalinde bakanların protesto edilmesi ve açlık grevleri vardı. Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle;

Alternatif 29 Ekim hakkında: Türk bayrağını kendilerine siper diyorlar

“Cumhuriyet cumhurundur, halkındır. Cumhuriyet'i kendilerine ait bir sembol olarak göstermeye çalışanlar kendilerine ait bir imtiyaz yönetimini arzulamaktadır. Türkiye diktatörlük dönemine tanık oldu. İsmeti İnönü’nün ‘milli şeflik’ dönemi otoriter bir rejimin sürdüğü dönemdir. CHP’nin otoriterliğine karşı millet Cumhuriyet ve demokrasinin yanında yer almıştır. Cumhuriyet karşıtı bir kesim varmış gibi ortalığı velveleye verenler, kendi menfaat düzeninin yıkılmasından telaşa kapılmaktadırlar. Birinci Meclis’in önüne cebren ve hileyle girmek, eski Cumhuriyete sahip çıkmak değildir. Bugünkü CHP’nin alakası yoktur. Türk bayrağını, gazi Mustafa Kemal’i kendilerine siper edenleri esefle gördük. Hipodrom’da olanlar millet değil miydi? Orada devlet de millet de vardı. Sokağı terörize ederek eylem gerçekleştirdin. Niye yasaklı yerde yapıyorsunuz? Bayramı sizin dışınızda olanlara niçin zehir ediyorsunuz?

'Ordu göreve' diye pankart açanlar, bugün askere hakaret ediyor. Bunların anladığı ya işi orduya havale etmek ya da sokağa çıkıp illegal eylem yapmaktır. CHP, milletle birlikte muhalefet yapmayı bir türlü öğrenemedi. Bunların derdi dün de Cumhuriyet değildi, bugün de değil. Cumhuriyet birilerinin değil, cumhurundur, yani halkındır. Bunların derdi Cumhur olmasa Cumhuriyeti ne güzel idare ederdik. CHP bu anlayıştadır. Bu cumhur, Cumhuriyeti onlara asla teslim etmedi, etmeyecek. Biz cumhuru gerçek anlamda Cumhuriyetle buluşturduk.

Kılıçdaroğlu hakkında: Şekeri alınmış çocuk

CHP Genel Başkanı’nı sorumlu davranmaya, Cumhuriyet’in özüne saygılı davranmaya çağırıyorum. Şekeri elinden alınmış çocuk hırçınlığıyla siyaset yapılmaz. Ana muhalefet genel başkanlığı hiç yapılmaz.

Tensi turnuvasındaki bakan protestosu hakkında: Terörist Holiganlar

Ankara’da, Sinan Erdem Spor Salonu’nda yaşanan görüntüler Türkiye’nin imajını yaralıyor. Güçlü Türkiye imajına zarar veriyor. Bu tür çirkinliği bir kez daha yaptılar. Kadınlar Tenis Şampiyonası’na zemin hazırlandı, imkanlar seferber edildi. Belli bir grup, holigan olarak –unlar terörist holiganlar– çirkinlikle salonu tahrik ettiler. Dünyanın 100’ü aşkın ülkesinde canlı olarak veriliyor. Böyle bir seyircinin olduğu ülkeye, şehre olimpiyat verilir mi? Ulus’taki zihniyet hangi zihniyetse Sinan Erdem’deki zihniyet de aynı zihniyettir.”

Açlık grevleri hakkında: Devlet tehdide pabuç bırakmaz

Cezaevlerindekilere 'ölün' talimatı veriliyor. Ölüm oruçlarının cezaevindeki şartlarla alakası yok. Cezaevindeki herkesin sağlığı, onuru devlete aittir. KCK’ya da BDP’ye de ait değildir. Cezaevindekilerin talepleri teröristbaşı ile ilgili taleplerdir. Sadece teröristbaşına özgürlük istiyorlar. Cezaevinde ölmekle şantaj yapılmaz. Devlet şantaja, tehdide boyun eğmez, papuç bırakmaz. Çocuklarınızın daha silahla cezaevlerinde açlık greviyle ölmesine müsaade etmeyin. Çocuklarınıza kötü muamele ediliyor, işkence ediliyorsa biz sizin yanınızdayız. Sorumlusu kimse derhal yakasına yapışırız. Gelin terör örgütünü, silahlarını, bombalarını, kana doymaz yöneticilerini, kukla siyasetçilerini aradan çıkaralım.

BDP’ye: Terör örgütü ile çalışma yapıyorsun

Meclis’te bulunan bir parti, terör örgütüne destek vermek için okulların boykot edilmesini istiyor. Bir ilimizde çocuklar ciddi oranla okullara gönderilmedi. Bu nasıl demokrasi anlayışı? Çocukları tehditle okula göndermeyeceksin, sonra özgürlükten bahsedeceksin. Bu çocukların eğitim-öğretim özgürlüğü var. Parti olarak nasıl oluyor da böyle bildiri dağıtıyorsun. Senin kitabında eğitim-öğretim özgürlüğü yok. Çocukları dağa kaçıran terör örgütüyle çalışma yapıyorsun.

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem