Demirtaş: Öcalan Diyarbakır’a gelsin

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Biz Mehmet Öcalan’ın İmralı’ya gitmesini değil Abdullah Öcalan’ın buraya gelmesini istiyoruz” dedi.

Diyarbakır’da çatışmalar devam ederken konuşan BDP Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş, örgütlü oldukları her yerde yaşamı durdurarak, kepenkleri kapatıp okulları boykot eden herkesi kutladığını ifade etti.  Açlık grevlerinin bitmesi için BDP olarak üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını ancak bu tutumlarına bir karşılık bulamadıklarını belirten Demirtaş, “ İmralı ile ailesi ya da avukatlarının değil bizlerin görüşmesi gereklidir. Biz Mehmet Öcalan’ın İmralı’ya gitmesini değil Abdullah Öcalan ’ın buraya gelmesini istiyoruz” dedi.

BDP ve DTK’nın çağrısı ile bugün Türkiye’nin pek çok yerinde cezaevlerinde devam eden açlık grevlerine destek yürüyüşleri düzenlendi.  Van dışında pek çok merkezde yürüyüşlere müdahale edildi. Diyarbakır ve İstanbul’da polis müdahalesi ardından başlayan çatışmalar saatlerdir devam ediyor. Devam eden olaylarda çok sayıda kişi gözaltına alınırken yaralananlarında olduğu bildirildi.

 

Öte yandan bölgede pek çok yerde açlık grevlerinde destek amacıyla kepenk, kontak kapatma ve okullara gitmeme eylemleri yapıldı. Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü bugün okullara devam oranını yüzde 15 olduğunu açıkladı.

Hakkari kent merkezi ile Yüksekova, Çukurca ve Şemdinli ilçelerinde de işyerlerinin tamamı açılmazken öğrenciler okullara gönderilmedi.

İstanbul Okmeydanı’nda Ak Parti İstanbul İl Başkanlığına yürümek isteyenlere müdahale edildi. Çıkan çatışmanın arından Okmeydanı savaş alanına döndü.

 

 

Kategoriler

Güncel Gündem

Etiketler

Demitaş