Putin din adamları ile Kızıl Meydan’dan ‘birlik’ mesajı verdi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, din adamları ile birlikte 4 Kasım ‘Birlik Günü’ kutlamalarına katıldı. Putin ve beraberindeki heyet, Vasiliy Kilisesi’nin önünde yer alan ve 1612’de Polonya’nın işgalinden kurtuluşu sembolize eden Dmitri Pajarski ve Kozma Minin’in anıtına karanfil bıraktı.

Rusya Patriği Kirill, Rusya Müslümanları Merkezi Dini İdaresi (TSDUM) Başkanı Talgat Taceddin, Rusya Müftüler Konseyi Birinci Yardımcısı Damir Gizatullin, Rusya Yahudi Cemaati Hahambaşı Berel Lazar ve Rusya Budistlerinin lideri Baş Lama Damya Ayuşev törende yer aldı. Törene Kremlin yanlısı gençlik örgütlerinin temsilcileri de katıldı.

Putin: ‘Yeniden güç kazanıyoruz’

Kremlin’de düzenlenen kutlamalara katılan Putin yaptığı konuşmada, Rusya’nın 400 yıl öncesinde elde ettiği bir zaferi kutladığını, Rusya’nın bağımsızlık ve egemenliğine yönelik tehdidin bertaraf edildiğini söyledi.

Tarih boyunca Rusya’nın gücünün test edildiğine dikkat çeken Putin, “Her zaman Rusya’nın birliği kazandı. Rusya’nın tarihinde inişli çıkışlı süreçler yaşandı. Günümüzde yeniden güç kazanıyoruz ve dünyada etkimiz artıyor” dedi.

Kategoriler

Güncel Dünya