Aydınlar Cemil Çiçek’le görüşecek

Cezaevlerinde 62 gündür devam eden açlık grevleri ile ilgili olarak Prof. Dr. Gençay Gürsoy, Prof. Dr. Özdemir Aktan, Hidayet Şefkatli Tuksal ve Prof. Dr. Mithat Sancar’dan oluşan heyet Cemil Çiçek’le görüşecek.

 

Bugün saat 16.00’da gerçekleşecek olan görüşmede heyet Sezen Aksu’nun, Yaşar Kemal’in, Vedat Türkali’nin, sanatçıların, aydınların, akademisyenlerin, meslek örgütleri ve sendikaların, kadınların, insan hakları örgütlerinin açlık grevleriyle ilgili yaptıkları açıklamaların olduğu dosyayı Cemil Çiçek’e iletecek.  Çiçek’ten aynı dosyayı Başbakan ve diğer siyasi partilere iletmesi istenecek.

Açlık grevlerinin ölümler olmadan sonlandırılabileceğine dikkat çekecek olan heyet acil adım atılmasını isteyecek.

Heyetin Çiçek’e ileteceği mektup ise şöyle;

“Bugün 62. Gün. Açlık grevleri sürüyor. Hala çözüm aşamasına geçilemedi. Hissettiğimiz ve gördüğümüz, Türkiye’nin hızla bir kabusa doğru yol aldığıdır… Endişeliyiz, kaygılıyız. Hiç kimsenin kayıtsız kalamayacağı bu gelişmenin yaratacağı ortamdan herkes etkilenecek. Vicdanlarımızda derin bir yara açılacağını biliyoruz.  Günlerdir haykırıyoruz. Ancak yetkililer sesimize hala yeterince kulak vermiyor.  Tutuklu ve hükümlülerin, mahkemelerde anadillerinde savunma yapmaları talebi acılara ve ölümlere yol açmadan yerine getirilebilir. Tecrit koşullarının kaldırılması için atılacak bir adım, açlık grevlerini, ölümler olmadan sonlandırabilir.

Başbakan Erdoğan ve diğer hükümet yetkililerince de ifade edilmiş olan ‘İmralı ile müzakere süreci’ Kürt sorununda yeni bir iklim yaratabilir. Bizler de bu taleplerin takipçisiyiz. Bunların gerçekleşmesi için uğraşıyoruz.  Henüz vakit geçmemişken bir çözüm bulunmalı, toplumsal tarihimize ve vicdanlarımıza bir kara lekenin sürülmesini engellemek için hemen adım atılmalıdır. Bizler, aydınlar, sanatçılar, akademisyenler, meslek örgütleri, insan hakları örgütleri, kadınlar, bugüne kadar bu konuda çok söz söyledik. Şimdi bütün sözlerimizi size sunuyoruz ve acil adım bekliyoruz”

Kategoriler

Güncel Türkiye