ABD Dışişleri Komitesi başkanlığına Ermeni Dostluk Grubu Eş Başkanı Ed Royce seçildi

ABD Temsilciler Meclisi Dışişleri Komitesi başkanlığına, Kongre Ermeni Dostluk Grubu Eşbaşkanı Ed Royce seçildi. Cumhuriyetçi Parti Yönlendirme Komitesi, parti tüzüğü gereği üç dönemdir komite başkanlığı yapan Ileana Ros-Lehtinen'in yerine, Kaliforniya milletvekili Ed Royce'u getirdi.

Kongre'ye 1993 yılında seçilmesinden bu yana Komite'de görev yapan Royce, komite başkanlığına seçilmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, ''Komitedeki çok sayıda çalışma arkadaşımın bana göstermiş olduğu destekten onur duydum. Bana olan güvenlerini boşa çıkarmayacağım, Amerika'yı yurt dışında savunmak için onlarla ve komitenin tüm üyeleriyle birlikte çalışacağım'' dedi.

Royce, Temsilciler Meclisi Genel Kurulu'nda geçtiğimiz yıl aralık ayında kabul edilen Türkiye’ye yönelik ''Kiliselerin İadesi'' başlıklı tasarıyı sunan temsilcilerden birisiydi.

Türkiye'den ''ülkedeki Hristiyanların haklarına tam olarak saygı göstermesini'' isteyen tasarı görüşülürken Royce, Meclis’te Türkiye’yi sert sözlerle eleştirmişti.

Royce ayrıca, geçtiğimiz yılı bir grup Kongre üyesi tarafından, Ermenilerin 1915 soykırımının yıl dönümü kabul ettiği 24 Nisan'da yapacağı açıklama öncesinde ABD Başkanı Barack Obama'ya gönderilen ve Obama'ya Ermeni Soykırımı’nı tanıması çağrısında bulunan mektubun imzacıları arasında yer almıştı.

Kategoriler

Güncel Dünya