Erdoğan: ‘CHP hep küçük işlerle uğraştı’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, parti genel merkezinde AK Parti Milletvekilleri Değerlendirme ve İstişare Toplantısı’nda konuştu. Başbakan kılık kıyafet yönetmeliğini eleştiren CHP’ye tepki gösterdi: “CHP tarihi boyunca hiçbir zaman büyük meselelerin takipçisi olmadı. Bunlar her zaman küçük meselelere takılıp kaldı” dedi.

Milli Savunma Bakanlığı’nın şehitler listesinden Çanakkale ve Kafkas cephelerinde Şam, Halep, Kudüs, İdlib, Yafa, Gazze gibi şehirlerden Osmanlı ordusuna katılarak hayatını kaybeden askerlerin isimlerini okudu. Erdoğan, “Nasıl ki bizim Ortadoğu’nun her karışında şehidimiz varsa onların da burada var. Şehidi Türk diye Arap diye ayıranlar Çanakkale şehitliğindeki isimleri gidip okursa neden ilgilendiğimizi anlar” dedi.

Bölgenin selameti, barış ve huzuru için bu aşamadan sonra artık İsrail’in de sorumlu davranmak zorunda olduğunu vurgulayan Erdoğan şöyle devam etti:

“Bakın bu süreçte şu çok net olarak görüldü. Bu bölge artık eskisi gibi değildir. Bu bölgenin aktörleri, bu bölgenin liderleri, idarecileri artık eskisi gibi değildir. Deyim yerindeyse hem bölge ülkelerine hem tüm dünyaya İsrail'in hukuksuz ve insanlık dışı girişimleri artık gına getirmiştir.

Beşar da İsrail de CHP’den çok memnun. Böyle bir vicdansızlık olur mu? 15 yaşında genç kızın ölümü karşısında gözyaşı dökene eleştiri olur mu? CHP’nin bu genel başkanı kendi öz tarihine bile yabancı. Kendi ülkesinin dış işleri bakanına dünyanın gözü önünde en galiz küfürleri eden bir Genel Başkan bizim orada ne işimiz olduğunu anlamaz. Kılıçdaroğlu’na rağmen her şehit bizim şehidimizdir.

‘CHP tek tip kıyafeti zorbalıkla savunmuştur’

CHP tarihi boyunca hiçbir zaman büyük meselelerin takipçisi olmadı. Bunlar her zaman küçük meselelere takılıp kaldı. İşte şimdi de Milli Eğitim Bakanlığı’mızın yayımladığı kılık kıyafet yasağını kaldıran genelgeye takıldı. Eğer okullardaki kılık kıyafet uygulamasına ilişkin kitap karıştırırsan orada Cizvit papazları, Mussolini’yi, Hitler’i ve bir İsmet İnönü’yü göreceksin. CHP tek tip kıyafeti zorbalıkla savunmuştur.

Kimse kusura bakmasın. Önlük hiçbir zaman gelir farkını örtmedi. Kumaşından, ayakkabısından, malzemesinden kimin zengin kimin fakir olduğu anlaşılıyordu. Uygulama başladığında bu yönetmeliğin ne kadar isabetli olduğu görülecektir.”

Kategoriler

Güncel Gündem

Etiketler

Kılık Kıyafet