Türkiye, Ermeni-Türk protokollerine yönelik tutumunu gözden geçirmeli

Meclis Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı ve koalisyon iktidarının büyük ortağı olan Ermenistan Cumhuriyetçi Partisi milletvekili Artak Zakaryan, 2012 yılının Ermeni-Türk ilişkilerinin normalleşmesi açısından ‘bekleme yılı’ olarak tanımlamak gerektiğini kaydetti.

NEWS.am muhabirine yaptığı açıklamada Zakaryan, Ermeni-Türk ilişkilerinin normalleşmesi için reel adımlar atılmadığını bununla birlikte Ermenistanın farklı vesilelerle birçok kereler konuya ilişkin tutumunu teyit ettiğini söyledi. Ermenistan tarafında sürecin dondurulmuş olduğunu söyleyen Zakaryan, topun Türk tarafında olduğunu, Türk siyasetinin karşılıklı güvenin tesisini sağlayacak adımlar atması durumunda Ermenistan’ın diyaloğa hazır oluğunu belirtti. Zakaryan sözlerini, “Türkiye her şeyden önce, protokollere bastığı mühre saygı göstermeli ve kendi tutumunu gözden geçirmeli″ diye sürdürdü.

Zakaryan, Ermenistan’ın bekleme durumunda olduğunu ve kesin adımlar atmamasının esasta uluslararası toplumun çağrılarından kaynaklandığını ekledi.

 

 

Kategoriler

Güncel Ermenistan