Moskova'da Rus - Ermeni dayanışma merkezi kuruldu

Moskova’da Rus-Ermeni Stratejik ve Toplumsal Girişimleri Destek Merkezi kuruldu. Osmanlı İmparatorluğu döneminde katledilen Ermenilerin küresel çapta anılacağı 1915'in 100. yılında, bu konuda bir dizi etkinlik düzenlemeyi de hedefleyen dernek, bu sebeple Türk düşmanı olmakla suçlandı.

Dernek, Ermeni Rus ilişkilerinin güçlendirilmesi, Rusya ile Ermenistan arasında askeri, siyasi, sosyal ve kültürel işbirliğinin geliştirilmesi amaçlıyor.

Merkezin direktörü Natalya Dubinskaya kuruluş amaçlarını şu sözlerle ifade etti;

'Merkezin kuruluş amacı ve görevleri çok fazla. Birçok farklı alanı kapsıyor. Bu hedef ve görevlerin arasında; Ermenistan ve Rusya arasındaki insani-hukuki ilişkilerin geliştirilmesi, dostluk ve işbirliği ilişkilerinin sağlamlaştırılması, Rus ve Ermeni toplumları arasında hümanist adalet duygusunun, hoşgörünün ve barışsever dünya görüşünün oluşturulması ve iki toplumu birbirinin tarihi, kültürü ve iç-dış politikalarıyla tanıştırmak bulunuyor. Merkez, Ermeni Soykırımının 100. Yılı vesilesiyle etkinlikler düzenleyecek. Güvenlik, jeopolitik, toplumsal ve insani alanlarda iki ülke ilişkilerinin gelişimine katkıda bulunacak.

Merkezimizin omurgasını Rus ve Ermenistan’ın gerçek vatanseverleri oluşturuyor. Faaliyetlerimiz sayesinde Rus-Ermeni ilişkilerinin daha fazla gelişmesine imkan sağlayacağımızdan eminim.'

 

Kategoriler

Güncel Ermenistan