Ermenistan AB ülkelerine vizeyi kaldırdı

Ermenistan AB vatandaşlarına vize uygulamasını tek taraflı olarak kaldırdı. Bundan sonra ülkeye vizesiz giriş yapabilcek Schengen bölgesine dahil ülkele vatandaşları 90 gün kalma imkanına sahip olacak.

Ermenistan yönetimi, Avrupa Birliği ülkeleri vatandaşlarına uygulanan vize uygulamasını tek taraflı olarak  kaldırdığını duyurdu. Ermenistan hükümetinin aldığı kararla, 10 Ocak 2013'ten itibaren AB  ülkeleri vatandaşları Ermenistan'a vizesiz giriş yaparak ve burada 90 gün  kalabilecek. İsviçre gibi AB üyesi olmayan fakat Schengen bölgesine dahil olan  ülkeler de uygulama kapsamına alındı.

Aralık 2012'de, Brüksel'de Ermenistan ile AB arasında, vize kolaylığı ve geri kabul anlaşması imzalanmıştı.

Anlaşma ile, Ermenistan vatandaşlarına Schengen vizesi başvuru ücreti 70  avrodan 35 avroya indirilmiş, öğrenciler, araştırmacılar, emekliler, 12 yaşından  küçük çocuklar ve resmi görevliler başvuru ücretinden muaf tutulmuştu.

İşverenler, tır sürücüleri ve gazeteciler gibi AB'ye sık sık seyahat eden  meslek gruplarına uzun süreli ve çok girişli vizeler verilebilmesinin yolunu  açan, diplomatik pasaport sahiplerine vize muafiyeti getiren anlaşmanın  uygulamaya konulması için de çalışmalar devam ediyor.

Kategoriler

Güncel Ermenistan