Toktamış Ateş’in cenazesi farklı kesimleri buluşturdu

İstanbul Üniversitesi’nde düzenlenen törenin ardından Toktamış Ateş’in naaşı Fatih Camii’ne getirildi. Caminin avlusunda cenaze namazı için çok sayıda kişi hazır bulundu. Avlunun girişinde Toktamış Ateş’in eşi Nevin Ateş ve kızı Ayşegül Ateş taziyeleri kabul etti.

Namaz öncesi gazetecilerin sorularını cevaplayan Ufuk Uras, “Hocanın ben yıllarca asistanlığını yaptım. Hem bize, hem yetiştirdiği öğrencilere bu ülkenin temel harcı olan değerleri tokuşturmayı değil, bir arada yaşama kültürünü savundu. Gönül köprülerinin açılmasını savundu. Türkiye’nin geçirdiği bu çalkantılı dönemlerde husumet kutuplaşma değil bir gönül köprüsü açmak onun en önemli vasiyetidir. Onu tanımayan gençler de onun kitapları ile bu değerleri savunmalı” şeklinde konuştu.

Zaman Gazetesi Yazarı Mümtazer Türköne: “Bana doçentliği veren hocalardan biriydi. Sanıyorum o yüzünden hiç eksik etmediği tebessümü ile çok değerli bir akademik gelenek bıraktı hepimize. Farklı olana saygı nezaket konusunda Toktamış hocanın üzerinde bir akademisyen tanımıyorum. Çok farklı görüşlerimiz, aykırı görüşlerimiz vardı. Ama ne kadar farklı bir görüşe saygı gösterilebilir ben onu sınırlarını Toktamış hocadan öğrendim. Allah rahmet eylesin.”

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Üyesi Cemal Uşşak: “Allah’tan rahmet diliyorum. Hoca ile samimiyetimiz Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’nın kuruluşundan bu yana gerçekleşti. Vakfın kuruluşundan bu yana diyalog ve hoşgörü inisiyatifimize cani gönülden destek veren başından beri destek veren bir hocamızdı. Bir diyalog insanıydı. Akademik camiada önemli bir boşluk bıraktığına inanıyorum. 

Toktamış Ateş için İstanbul Üniversitesi’nde tören düzenledi

 

Kategoriler

Güncel Gündem