Demir: Samatya’yı MOBESE’lerle gözetim altına alacağız

Samatya’da yaşlı Ermeni kadınlara yönelik yapılan saldırılarla ilgili Surp Kevork Kilisesi’ne giderek geçmiş olsun ziyaretinde bulunan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Bu menfur saldırılar ümit ediyorum ki Ermenilere yönelik değildir” dedi. Demir, Samatya’ya MOBESE kameraları yerleştireceklerini duyurdu. Surp Kevork Ermeni Kilisesi Vakfı Başkanı Yesayi Demir ise, Salı günü basın açıklaması yapacaklarını söyledi.

agos.com.tr

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, bugün saat 15.00’te Surp Kevork Kilisesi’ni ziyaret ederek Samatya’da yaşanan saldırılar hakkında bilgi aldı. Mağdurların yakınlarına geçmiş olsun dileklerini sunan ve durumları hakkında bilgi alan Demir, “Bu menfur saldırılar ümit ediyorum ki Ermenilere yönelik değildir. Bizim, Samatya’nın, ülkemizin huzurunu bozacak, ülkemizi yurtdışında sıkıntı içine düşürecek saldırıları nefretle kınıyoruz” dedi.

‘Ermenileri mi hedef alıyor yoksa hırsızlık mı bilemiyorum’

“Maritsa Küçük’ü kaybettik, hepimizin başı sağolsun, diyecek söz bulamıyorum. Maritsa Hanım’a Allah’tan rahmet diliyorum, mekânı cennet olsun” diyen Demir, “Ermeni, kardeşlerimiz, dostlarımız İstanbul’un vazgeçilmezleridir. Fail ya da faillerin yakalanması için çalışmalar devam ediyor. Bu olaylar Ermenilere yönelik organize saldırılar mı, yoksa hırsızlık amaçlı mı bilemiyorum. Soruşturmanın neticesini hep beraber göreceğiz. Temennimiz, birlikteliğimizi hedef alan olayların olmamasıdır. Umut ediyorum bir psikopatın yaptığı bir eylem olsun ve bir an önce yakalanarak cezasını çeksin” dedi.

‘Samatya’yı yoğun bir şekilde gözetim altına alacağız’

Samatyalılara cep telefonu numarasını veren Mustafa Demir (sağda), “24 saat telefonlarımız açık, istediğiniz zaman arayabilirsiniz. Ben de sizlere yakın, Fındıkzade’de oturuyorum. Her konuda size yardımcı olmaya çalışacağız” dedi.

Samatyalıların rahatsız ve tedirgin olmalarına izin vermeyeceklerini söyleyen Demir, Fatih ilçesinde 34 noktada MOBESE kamerası (Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu) olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: “Kameralarımız, uyuşturucu konusunda önlem almak amacıyla okullarımızın önünde ve bazı asayiş açısından sorunlu bölgelerde bulunuyor. Samatya’da herhangi bir problem olmadığı için kameralar yoktu. Fakat şu an bir MOBESE yerleştirme çalışmamız var. Bu sistem ile Samatya’yı yoğun bir şekilde gözetim altına alacağız.”

Yesayi Demir: ‘Büyük üzüntü içindeyiz’

Surp Kevork Ermeni Kilisesi Vakfı Başkanı Yesayi Demir, 29 Ocak Salı günü olaylarla ilgili basın açıklaması yapacaklarını duyurdu. Yaşanan olaylardan dolayı büyük bir üzüntü içinde olduklarını dile getiren Yesayi Demir, “Bir kişi hayatını kaybetti ve iki yaşlı kadın da darp edildi, gözleri kör oldu. Çok üzgünüz. Aynı üzüntüyü Belediye Başkanı’mız da taşıdığı için bizi ziyaret etti. Emniyet ile sürekli irtibat halindeyiz, olayların aydınlanmasının an meselesi olduğunu söylüyorlar. Samatya’daki barış ve huzur ortamının bozulmasına izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

Konuyla ilgili haber için tıklayın:

Türkiye susuyor saldırılar sürüyor

Kategoriler

Güncel Azınlıklar