Azerbaycan ve Ermenistan dışişleri bakanları Paris'te bir araya geldi

Azerbaycan ve Ermenistan dışişleri bakanları, AGİT Minsk Grubu eşbaşkanlarının girişimleri ile Fransa'nın başkenti Paris'te bir araya geldi.

Toplantıya, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov, Ermenistan Dışişleri Bakanı Edvard Nalbandyan, Minsk grubu eşbaşkanları ABD temsilcisi Ian C. Kelly, Rusya temsilcisi İgor Popov, Fransa temsilcisi Jacques Faure'nin yanı sıra AGİT Başkanı Özel Temsilcisi Andrzej Kasprzyk katıldı.

AGİT'ten yapılan açıklamada, görüşmede Ekim 2012'de taraflara sunulan barış süreci için teklifler paketinin tartışıldığı ve eşbaşkanların taraflar arasında karşılıklı güven ortamının sağlanması için yapılacak işlerle ilgili tavsiyelerde bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, Dağlık Karabağ'da yapılması planlanan sivil uçuşların masaya yatırıldığı görüşmelerde, Dağlık Karabağ sorununun çözüm sürecinde AGİT Minsk Grubu'nun faaliyetinin öneminin vurgulandığı kaydedildi.

Bakanların barış sürecini destekledikleri, müzakereleri sürdürmeye kararlı oldukları ve görüşmelerin gelecek haftalarda da devam ettirilmesi için mutabakata varıldığı ifade edildi.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, bakanlar arasında yapılan görüşmeden önce Azerbaycan Dışişleri Bakanı Memmedyarov'un, Minsk Grubu eşbaşkanları ve AGİT Başkanı Özel Temsilcisi ile bir araya geldiği ve bu görüşmede, Suriye'den kaçan Ermenilerin Dağlık Karabağ'a yerleştirilmesi ve Hocalı Havaalanı konularının gündeme geldiği belirtildi.

Memmedyarov'un, Stepanakert Havaalanı'ndan yapılacak uçuşların yasal olmayacağı ve buradan yapılacak uçuşlara işgal sona ermediği sürece müsaade etmeyeceklerini söylediği ifade edildi.

(aa)

Kategoriler

Güncel Ermenistan