Rusya'dan İsrail’e: Suriye saldırısı kabul edilemez

Lübnan hava sahasını ihlal ederek Suriye'yi vuran İsrail'in, saldırıyı gerçekleştirmeden önce ABD'ye haber verdiği belirtilirken, Rusya Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in Suriye’ye yönelik hava saldırısı gerçekleştirmesinin Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın çok açık bir ihlali olduğu uyarısında bulundu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in Suriye’ye yönelik hava saldırısı gerçekleştirmesinin Birleşmiş Milletler Anlaşması’nın çok açık bir ihlali olduğu uyarısında bulundu.

Şam yakınlarında bir araştırma merkezine İsrail Hava Kuvvetleri’nin saldırı gerçekleştirdiği yönündeki haberlerden endişe duyduklarını kaydeden Bakanlık açıklamasında, “Eğer iddialar doğru ise bağımsız bir ülkeye yönelik bu saldırı, açıkça BM Anlaşması’nın ihlali anlamına gelir. Bunun arkasındaki gerekçe ne olursa olsun, kabul edilemez…” ifadelerini kullandı.

Suriye’de şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını ifade eden Bakanlık, 30 Haziran 2012’de sağlanan Cenevre Mutabakatı temelinde Pan-Suriye diyalogunun oluşturulmasını ve her türlü dış askeri müdahalenin engellenmesini bir kez daha istedi.

 

Hizbullah'a izin vermeyiz

İsmi belirtilmeyen bir ABD'li yetkili ise İsrail'in kuzeydeki en tehlikeli düşmanı olarak gördüğü Hizbullah'ın Suriye'deki kaostan faydalanarak, kimyasal silahlar başta olmak üzere, diğer silahlara ulaşmasına izin vermeyeceğini bu saldırıyla bir kez daha ortaya koyduğu vurgulandı.

 

 

 

Kategoriler

Güncel Dünya