İşte Ali İsmail'in komaya girmeden önceki ifadesi

Eskişehir'de Gezi Parkı eylemleri sırasında sivil giysili kişilerin saldırısına uğrayan, ardından da kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın komaya girmeden önce karakolda verdiği ifadede 'Sopayla vurdular.Neden vurdular bilmiyorum' demiş.

Eskişehir'de Gezi Parkı eylemleri sırasında polisin sıktığı biber gazından kaçarken sivil giysili kişilerin saldırısına uğrayan ardından da kaldırıldığı hastenede hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz, komaya girmeden karakolda verdiği ifadede ' Sopayla vurdular. Neden vurdular bilmiyorum' demiş.

Ali İsmail, 3 Haziran saat 01.00 sıralarında sivil giysili bazı kişilerin saldırısına uğradı. Daha sonra hastaneye gitti. Sabah evine döndü. Uyudu. Aynı gün 17.00 sıralarında uyandı. Odunpazarı Polis Merkezi'ne gelip ifadesini verdi. İfade sırasında hatırlamakta ve konuşmakta güçlük çekiyordu. Sorulara başını eğerek yanıt verebiliyordu.  Korkmaz'ın 3 Haziran'da saat 19.41'de polis kayıtlarına geçen ifadeleri de hayatındaki son tanıklığı oldu.

Radikal Gazetesi'nin haberine göre Ali o gün yaşananlarla ilgili şu ifadeleri kullandı : ' Eski gar arkasından evime gittiğim sırada sivil giyimli 5-6 kişilik bir grup önüme çıkarak bana saldırmaya başladı. Elinde sopalarla sırtıma,bacağıma, kafama, omzuma vurmaya başladılar. Saldıran grup düşünce bırakıp kaçtı, tam hatırlayamıyorum. O anda can havliyle gitmek isterken, 'Özbesin' isimli marketin önünde ev arkadaşım Fırat Köse ile karşılaştım. Kuzenim Okan'a haber verdi. Birlikte hastaneye gittik. Gerekli tedavi yapıldı ama betin tomografisi çeklilemediği için bizi Yunus Emre Devlet Hastanesi'ne yönlendirdiler. Kolum bandaja alındı. Dün konuşma zorluğu yaşamıyordum ama bugün hatırlama zorluğu çekiyorum. Bana kimlerin neden vurduğunu bilmiyorum, saldıranlar sivil kıyafetliydiler. Şikayetçiyim.

Korkmaz'ın dövülerek öldürülmesiyle ilişkin soruşturmada ifadesi alınan ve daha sonra yaptığı gizli tanıklık savcılık tarafından reddedilen tanık, üniversiteli gencin siviller tarafından dövüldüğünü anlatarak, o geceyi şu şekilde anlattı : 

'Yunus Emre Caddesi'nde çevik kuvvet saldırıya geçince iki şahısın biizm olduğumuz tarafa koşarak geldiğini fark ettim. İsmail önde, diğer şahıs ise arkadaydı. Elinde budaklı odun olan şahıs İsmail'e hamle yaptı, yakalayamadı. Elinde beyzbol sopası olanla bunun yanındaki 3-4 tane polis copu olan şahıs İsmail'i yakaladı. Sopa ve coplarla darp edip saldırmaya başladılar. Elinde bir şey olmayan sivil şahıs tekmeyle vuruyordu. İsmail o anda iki elini başına doğru tutuyordu. Ardından yediği darplar sonrası İsmail düşerek başını kaldırıma çarptı v kendinden geçti. Bir dakika baygın vaziyette kaldı. Elinde sopa olmayan İsmail'i döven şahıs 'İyi stres attık' dedi. İsmail, bir kaç dakika sonra kendine geldi. Elinde beyzbol sopası olan kişi 'Sen hala burda mısın, git buradan ' dedi. İsmail de sessiz bir şekilde karşılık verdi. Şahıs ise, ' Sen bana ne dedin' diyerek, kafasına vurdu. Birkaç kez de tekmeyle beline vurdu. İsmail Arcaklı Caddesi'ne doğru koşarak gitti.' 

 

 

Kategoriler

Güncel Gündem

Etiketler

eylemler ifade