77 yaşındaki Mamikon Khojoyan’ın vücüdunda petrol bulundu

Yanlışlıkla geçtiği Azerbeycan sınırında esir alınan ve ölümüne sebep olan bulguların işkenceden kaynaklandığı düşünülen Ermenistan vatandaşı Mamikon Khojoyan'ın idrarında petrol bulunduğu tespit edildi.

Ermenistan’da yaşayan Mamikon Khojoyan 28 Ocak’ta kazara Azerbaycan sınırlarına girmiş ve esir alınmıştı. 4 Mart’ta Ermenistan'a iade edilen Khojoyan’ın ölüm nedeni belli oldu.

Khojoyan’ın 6 çocuğundan biri olan Heghine, babasının işkenceden kaynaklandığını düşündüğü yaralarının görüntüsünü unutamadığını söyledi. Khojoyan’ın son iki yıldır psikiyatrist kontrolü altında olduğunu söyleyen Heghine, babasının ölümüne, tutsak olduğu dönemde vücuduna enjekte edilen akaryakıtın sebep olduğunu açıkladı.

AİHM'e başvuracaklar 

Hukuki ihlallere karşı çalışmalar yürüten sivil toplum kuruluşunun başkanı olan Larias Alaverdyan AİHM’e başvurmak için resmi adli tıp sonuçlarını beklediklerini açıkladı. Alaverdyan, Azerbaycan’da esirlikte olan Ermenilerin davalarının toplanıp tek pakette AİHM’ye sunulması gerektiğini ayrıca belirtti. (LA)