UĞUR MUMCU

ŞAPGİR Ocak

Abdullah Ataşçı, “yeni tanıştıklarına” neredeyse her günü bir ‘ölüm’le, bir ‘cinayet’le mimlenen Ocak ayını anlatıyor: “Katiller, bu ayı çok seviyor, bu mevsimi; doğanın faşizmini en yoğun bu ayda sürdürmesinden mi acaba?”
GÜNCEL Bülent Orakoğlu: ''Anlattığı sabah Mumcu'ya suikast oluyor''

Ergenekon davasının dünkü duruşmasında tanık olarak dinlenen dönemin Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Bülent Orakoğlu, '28 Şubat darbesinin belgesini' Demirel'e gönderdiğini söyledi ve “Darbeyi engellemesi gerekirken Karadayı’ya yolladı” dedi. Orakoğlu, Uğur Mumcu ve Gaffar Okan suikastlerinde 'derin yapı' ile ilgili çarpıcı bilgiler verdi.
GÜNCEL 103 yılda 112 gazeteci ve yazar öldürüldü

Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu Sözcüsü Necati Abay, '6 Nisan Öldürülen Gazeteciler Günü' dolayısıyla, 'Öldürülen yazarları ve gazetecileri anıyoruz' diyerek, öldürülen gazeteci ve yazarların listesini açıkladı. Abay, Hasan Fehmi'nin öldürüldüğü 6 Nisan 1909'dan bu yana Türk, Kürt ve Ermeni basınından 112 gazetecinin katledildiğini belirtti.
GÜNCEL ‘İttihat Terakki zihniyetiyle hesaplaşmak’

Sabah gazetesinde bugün (2 Şubat Perşembe) günü yayımlanan köşeyazısında Mahmut Övür sivil siyasetin ilk defa ceberut devlet zihniyetiyle yüzleştiğini söylüyor. Övür’e göre, Hrant Dink cinayeti, Ermeni soykırımı, 6-7 Eylül talanı, 1 Mayıs 1977 katliamını ya da Uğur Mumcu suikastını 'kazıyınca' altından hep aynı zihniyet çıkıyor.
GÜNCEL 'Ertuğrul Özkök’ün gazetecilik modeli'

Özgür Mumcu Radikal’de bugün yayımlanan (2 Şubat Perşembe) köşeyazısında, Faruk Bildirici’yi özeleştirisi için takdir ederken Özkök’ün ‘çarpık tahlil’lerle dolu yazısını eleştiriyor. Mumcu’ya göre, Özkök, Uğur Mumcu’nun ölümünü gazetesinin Hrant Dink cinayetindeki rolüne dair eleştirilere karşı savunma olarak kullanıyor.
GÜNCEL Mumcu için Karanfil ve Mumlarla

Araştırmacı gazeteciliğin öncüsü Uğur Mumcu, ölümünün 19. yıldönümünde İstanbul ve Ankara'da anılıyor. Açıklama yapan Özgür Mumcu, “Tüm faili meçhul davalarda, babamınki de dahil olmak üzere benzer bir desen var ve benzer bir noktada tıkanıyor” dedi.