ROMAN HAKLARI

GÜNCEL Roman çocuklara 'rehberlik merkezi' ayrımcılığı

Sıfır Ayrımcılık Derneği ve Uluslararası Azınlık Hakları Grubu’nun (MRG) ortaklaşa hazırladığı “Görmezlikten Gelinen Eşitsizlik: Türkiye’de Romanların Barınma ve Eğitim Hakkına Erişimi" adlı rapor açıklandı. Raporda, Roman çocukların, özel eğitim ve rehberlik merkezlerine yönlendirildiği ve pek çoğuna doğru olmamasına rağmen zihinsel engelli raporu verildiği belirtiliyor.
GÜNCEL CHP'den 'Manisa'da Romanlar' raporu

CHP milletvekilleri Tur Yıldız Biçer ve Özcan Purçu, Manisa'daki Romanların durumuna ilişkin hazırladıkları raporu yayımladı. Rapora göre Roman çocuklar ya imkansızlardan okula başlayamıyor, ya da başladığında ayrımcılığa maruz kalıyor. Yetişkinlerin en büyük sorunuysa işsizlik.
GÜNCEL Avrupa’da ve Türkiye’de nefret söylemi konuşulacak

As-U-Lis (Dil Diyalog Demokrasi Laboratuvarı), 6 Eylül günü “Karşılaştırmalı Bir Bakış: Avrupa ve Türkiye’de Nefret Söylemi ve Ayrımcı Dil” isimli bir panel gerçekleştirecek. Panel Hrant Dink Vakfı Havak Salonu’nda saat 18.30’da başlayacak.
GÜNCEL Romanların artık bir strateji belgesi var

Türkiye Roman Hakları Forumu'ndan (ROMFO) Hacer Foggo, yıllardır beklenen ve geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayımlanan Roman Vatandaşlara Yönelik Strateji Belgesi’ni değerlendirdi.