Avrupa’da ve Türkiye’de nefret söylemi konuşulacak

As-U-Lis (Dil Diyalog Demokrasi Laboratuvarı), 6 Eylül günü “Karşılaştırmalı Bir Bakış: Avrupa ve Türkiye’de Nefret Söylemi ve Ayrımcı Dil” isimli bir panel gerçekleştirecek. Panel Hrant Dink Vakfı Havak Salonu’nda saat 18.30’da başlayacak.

Panel kapsamında ele alınacak konular arasında nefret suçu ve nefret söylemi, kadınların medyada temsili, medya içeriklerinin dayandıkları temeller, yerleşik kalıplar ve önyargılar bulunuyor.

Panelde, ayrımcı dil ve nefret söylemi üzerine hazırlanan iki proje konuşulacak. Katılımcılardan biri, Avrupa Roman Hakları Merkezi (ERRC)’nden Jonathan Lee olacak. Lee, Fransa ve İtalya’da Roman karşıtı nefret suçu ve nefret söyleminin incelendiği bir izleme projesi üzerine konuşacak ve bu karşılaştırmalı izleme çalışması için geliştirilen metodolojiyi, araştırma sürecinin kazanımları ve sorunları ile birlikte aktaracak.

Küresel Medya İzleme Projesi (GMMP) Türkiye Koordinatörü Profesör Nezih Orhon da kadınların medyada temsilini inceleyen medya izleme çalışmasına dair deneyimlerini paylaşacak. Profesör Orhon, sistematik ve uzun soluklu medya izleme çalışmalarının, medya içeriklerinin dayandıkları temelleri, yerleşik kalıpları ve önyargıları nasıl açığa çıkardığını örneklerle anlatacak.

İngilizce ve Türkçe simültane çeviri yapılacak panel, 6 Eylül Salı günü, Anarad Hığutyun Binası Havak Salonu’nda. Katılım ücretsiz. 

Kategoriler

Güncel İnsan Hakları



Yazar Hakkında