ERMENİSTANLI KAÇAK İŞÇİLER

GÜNCEL Kumkapı’da cinayet

Kumkapı’da, Ermenistan uyruklu bir kadın ve erkek, tartıştıkları ev sahibini bıçaklayarak öldürdü. Şahıslar cinayet sonrası bavullarını toplayarak kaçmaya hazırlanırken olay yerine gelen polis ekiplerince yakalandı. Grigor I. polise verdiği ilk ifadesinde, Cemal T.’yi kız arkadaşı Sedu B.’ye cinsel tacizde bulunduğu için öldürdüğünü söyledi. Polisin yaptığı incelemenin ardından Cemal T.’nin cesedi Adli Tıp Kuruma’na götürüldü.
GÜNCEL İntihara sürükleyen şantajcı kardeşler tutuklandı

Ermenistan’dan iş bulma amacıyla 4 yıl önce Türkiye’ye göç eden Narineyi, yaptıkları şantajların sonucunda intahara sürükledikleri öne sürülen Orhan ve Barış Okumuş kardeşler tutuklandı. Ermenistan’dan 4 yıl once iş bulmak için göç eden Narine Mkritchyan, cinsel içerikli şantajın ardından intihar etmişti.
GÜNCEL 'Misafir öğrenci'nin geleceği yok

Geçen yıl başlayan 'misafir öğrenci' uygulaması, Türkiye'de kaçak çalışan Ermenistanlıların çocuklarının eğitim sorununu çözmedi. Gedikpaşa daki Ermeni kilisesinin bodrum katındaki odacıklarda oluşturulan okulda, sınırlı olanaklarla Ermenistanlı çocuklara ders veriliyor. Çocuklar kiliseden aldıkları yazıyla Ermenistan da eğitimlerini sürdürebiliyor. Türkiye de kalanlar için ise bu mütevazı kilise okulu eğitimleri için bir anlamda son durak ...