İDLİP

GÜNCEL Suriye’deki çatışmalar Hatay’dan duyuluyor

Suriye’nin İdlip kentine bağlı Harim ve Salkin kasabasında, Esad güçleri ve muhalifler arasında çatışmalar sürüyor. Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü (SNHR), Esad güçlerinin düzenlediği operasyonlarda aralarında 6 çocuk ve 3 kadının da bulunduğu toplam 56 kişinin öldürüldüğünü açıkladı.
GÜNCEL Suriye’de siyasetin dayanılmaz yokluğu

Suriye’de siyaset son bir buçuk senede başarısız olmuş durumda. Bugün Suriye’de barış ve savaş, geleceğin anahtarlarına sahip savaşçıların avcunun içinde. Siyasetin bu başarısızlığı Suriye’nin bağımsızlığından beri süregelen temel siyasi açmazları hatırlattı: Hüsnü Zaim, Adip Şişakli ve diğerlerini iktidara davet eden, Suriye siyasi elitinin bölünmüşlüğü ve başarısızlığı değil miydi?
GÜNCEL Suriye’yle tampon bölge kurulabilir

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Suriye'den Türkiye'ye son 1 günde bin kişinin geçtiği bilgisini verdi ve geçişlerin daha da artmasının beklendiğini kaydetti. Başbakan Yardımcısı, 'Gelişmelere göre tampon bölge konusu da değerlendirilebilir' dedi. Öte yandan Suriye'deki çatışmaların Halep ve İdlip'e de sıçradığı belirtildi.