HAŞİM KILIÇ

GÜNCEL Mağdurları muktedir kılmayan anayasa

Anayasa Mahkemesi’nin kuruluşunun 50. yıl kutlamalarında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, mevcut anayasanın ihtiyaçlara yanıt vermediğini ve milletin zenginliklerini yok saydığını söyledi. Gül: 'Bugün bizi kendi gücümüzden koruyacak bir anayasal kural, yarın zayıf düştüğümüzde bizi başkalarının haksızlığından da korur.'
GÜNCEL Nazlı Ilıcak: 'Cumhurbaşkanı adayı olabilir'

CNN Türk kanalında yayınlanan Dört Bir Taraf programında Nazlı Ilıcak, 'Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olabilir' fikrini dile getirdi. Ilıcak, Kılıç'ın 'siyasetin yargıyı kuşatmasına izin vermeyeceğiz' şeklinde açıklamalarının CHP ve MHP'ye verilmiş ılımlı bir mesaj olabileceğini belirtti.
GÜNCEL Hükümetten Haşim Kılıç'ın açıklamalarına tepki

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın sözlerine Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'dan cevap geldi: 'Kimsenin kimseyi kuşattığı yok. Herkes işini yaparsa sorun çıkmaz.' Uluslararası Yargı Reformu Sempozyumu'nun açılışında konuşan Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, siyasetin yargıyı kuşatmasına izin vermeyeceklerini söylemişti.
GÜNCEL 'Siyasetin yargıyı kuşatmasına izin vermeyeceğiz'

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, son dönemde yargının en çok eleştiri aldığı başlıklardan birine değindi ve 'Dün yargının siyaseti kuşatma gayretlerine karşı çıktığımız gibi bugün de siyasetin yargıyı kuşatmasına izin vermeyeceğiz' dedi. Kılıç, yargı alanındaki boşluğun siyaset kurumunca yasal düzenlemeler yoluyla doldurulmakta olduğuna dikkat çekti.
GÜNCEL Tutuklu gazeteci Müyesser Yıldız'ın mektubuna yanıt geldi

Tutuklu gazeteci Müyesser Yıldız'ın, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'a yazdığı mektuba yanıt geldi. Yıldız, birçok kişi ve kuruma yazdığını söylerken kendisine sadece Haşim Kılıç'tan yanıt geldiğini belirtti. Kılıç, 'Bu aşamada bence haksızlıkları yazmaya devam edin' derken bireysel başvurunun çözüm yolu olabileceğine işaret etti.