İSHAK IŞITAN

GÜNCEL Yıldıray Oğur'dan o suçlamaya cevap...

Taraf yazarı ve yöneticisi Yıldıray Oğur, yönetmen İshak Işıtan'ın iddialarına geniş bir açıklamayla yanıt verdi. Oğur, 1977 1 Mayıs günün Taksim meydanında mitingi filme alan Işıtan'ın tanıklığına başvurmuş ve aldığı açıklamaları Taraf'ta yayınlamıştı. Ancak, Işıtan, yaptığı açıklamayla Oğur'un sözlerini çarpıtarak gerçeği yansıtmadığını ve gazetecilik değerlerini çiğnediğini duyurmuştu.
GÜNCEL İshak Işıtan'dan Taraf yazarı Oğur'a yalanlama

Taraf yazarı Yıldıray Oğur, “Bana solcular adam öldürüyor dedirtemezsiniz” başlıklı yazısında 1 Mayıs 1977’nin sol içi çatışma olduğu iddiasını dile getirip Kanada'da yaşayan yönetmen İshak Işıtan’ı şahit göstermişti. Yönetmen Işıtan, Yıldıray Oğur'u yalanladı ve sözlerinin çarpıtıldığını, Oğur'un uydurma açıklamalar da eklediğini söyledi.
GÜNCEL Yıldıray Oğur: 'Bana solcular adam öldürttü diyemezsiniz'

Yıldıray Oğur, Taraf gazetesinde bugün (3 Mayıs Perşembe) yayımlanan köşesinde, Kanlı 1 Mayıs olarak anılan 1 Mayıs 1977 olaylarını görüntüleyen İshak Işıtan'ın tanıklığına yer veriyor: 'Sular İdaresi üzerindeki silahlı iki sivili çektim. Ama ateş etmiyorlardı (...) Ateş açtıklarını görmedim ben. Belki kontrol için çıkmışlardı oraya. Yalan söylemem.'