ERMENİSTAN SEÇİMLER

GÜNCEL 'Sınır açılıp ilişkiler başlarsa sorunlarımız da çözülür '

Hrant Dink Vakfı’nın düzenlediği organizasyonla Ermenistan’a giden, seçimleri takip eden ve görüşmelerde bulunan gazetecilerden birisi olan Fadime Özkan, Ermenistan’da siyasi liderlere görüştü. Özkan, Star gazetesinde yayınlanan çalışmasının, iki ülke arasındaki sorunlu alanların son durumu hakkında güncel bir çerçeve olmasını ve normalleşme sürecinde atılacak adımlar için de fikri bir zemin sunmasını arzuluyor.
GÜNCEL Ermenistan’da organize işler

Ermenistan'da geçtiğimiz Pazar günü gerçekleştirilen seçimlerin ardından dile getirilen pek çok rüşvet ve hile iddiası akıllara “seçim mühendisliği” ihtimalini getiriyor. Agos, Ermenistan seçimleriyle ilgili ayrıntılı bir habere yer verirken seçimlerin ardından son günlerde Ermenistan basında sıkça dile getirilen rüşvet iddialarını ve rüşvetle ikna olmayanların dayak veya tehditle sindirilmesi gibi seçim yolsuzluklarını manşetine taşıyor.
GÜNCEL Ermenistan'da partilerin milletvekili sayıları belli oldu

Ermenistan'da düzenlenen parlamento seçimlerinin ardından, siyasi partilerin parlamentoda kaç milletvekiliyle temsil edilecekleri belli oldu. Buna göre iktidardaki Cumhuriyetçi Part'nin toplam 131 milletvekilinin yer aldığı parlamentodaki sandalye sayısı yüzde dört oranında artarken seçimlerde ikinci sırada yer alan Müreffef Ermenistan Partisi mecliste 36 sandalye ile temsil edilecek.
GÜNCEL Petrosyan seçim sonuçlarını protesto ediyor

Levon Ter-Petrosyan dün (8 Mayıs Salı) Yerevan Özgürlük Meydanı’nda seçim sonuçlarını değerlendirmek üzere bir miting düzenledi. Kendilerine oy veren seçmenlere teşekkür eden Ermenistan Cumhuriyeti’nin ilk cumhurbaşkanı Levon Ter-Petrosyan iktidarı sert bir dille eleştirmeye devam etti ve mazbatasını almayacağını belirtti.