19 MAYIS

GÜNCEL Şişli yine bayrak ve posterlerle donandı!

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı yaklaşırken, Şişli Belediyesi, ilçenin en geniş caddesi olan Halaskargazi Caddesi’ni yine bayraklarla ve Atatürk posterleriyle donattı. Caddedeki her binanın bayrak ve posterlerle donatıldığı bu kutlama şekli geçtiğimiz yıl totaliter ülkelere benzetilmiş, belediye başkanı Sarıgül, “kararın aceleye geldiği” özeleştirisini yapmıştı.
GÜNCEL Şişli, bir daha K. Kore'ye benzemeyecek

Sarıgül, Kuzey Kore gibi militarist rejimlerle yönetilen ülkeleri andıran uygulamanın 'aceleye geldiği'ni belirterek bir dahaki yıllarda böyle bir uygulama yapmayacaklarını söyledi. Bu yıl yaptıkları uygulamanın halkın ilgisini çekmek amacıyla yaptıklarını söyleyen Şişli Belediye Başkanı Sarıgül, demokraside askere yer olmadığını belirtti.
GÜNCEL Bakan'dan alternatif 19 Mayıs: Süryanilerle dostluk maçı

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda Süryanilerle Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in köyünde futbol maçı oynanacak. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in doğum yeri olan Batman’ın Arıca Köyü’nde bir dönem çocukluk arkadaşları olan Süryani vatandaşlarla köyünde kalanlar dostluk maçı yapacak. Başka şehirlere göç eden Süryanilerin maç için özel olarak çağrıldığı belirtiliyor.
GÜNCEL Çok dilli 19 Mayıs

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerinin Ankara’daki ayağında bir de 'ana dil' sürprizi var. Bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek etkinlikte Kürtçe, Çerkezce, Boşnakça, Arapça, Lazca, Süryanice gibi dillerde şiir dinletisi düzenlenecek.
GÜNCEL 'Burası Şişli, Kuzey Kore değil!'

‘Bayrağını da al bayramına gel’ sloganıyla 19 Mayıs kutlamaları için çağrı yapan Şişli Belediyesi’nin ilçenin dört bir yanını bayraklarla süslemesi 'Kuzey Kore’yi hatırlattı' yorumlarına sebep oldu. Taraf gazetesine açıklama yapan Şişli belediyesinden bir yetkili ise Agos'a bayrak asılmasında herhangi bir kasıt olmadığını belirtti.
GÜNCEL Danıştay Başkanı Karakullukçu: 'Başkanlık demokratik bir sistemdir'

Danıştay'ın 144. kuruluş yıldönümü için düzenlenen törende konuşan Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu, başkanlık sisteminin demokratik bir sistem olduğunu dile getirdi. Başkanlık sisteminin 'tartışılmasını istiyorum' diye konuşan Karakullukçu, öte yandan 19 Mayıs kutlamaları için verilen kararın arkasında durduklarını belirtti.