Şişli, bir daha K. Kore'ye benzemeyecek

Sarıgül, Kuzey Kore gibi militarist rejimlerle yönetilen ülkeleri andıran uygulamanın 'aceleye geldiği'ni belirterek bir dahaki yıllarda böyle bir uygulama yapmayacaklarını söyledi. Bu yıl yaptıkları uygulamanın halkın ilgisini çekmek amacıyla yaptıklarını söyleyen Şişli Belediye Başkanı Sarıgül, demokraside askere yer olmadığını belirtti.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, 19 Mayıs etkinlikleri kapsamında ilçenin büyük caddelerine devasa bayraklar ve posterler asmanın 'yanlış' olduğunu kabul etti.

Taraf Gazetesi'ne konuşan Mustafa Sarıgül, Kuzey Kore gibi militarist rejimlerle yönetilen ülkeleri andıran uygulamanın 'aceleye geldiği'ni belirterek bir dahaki yıllarda böyle bir uygulama yapmayacaklarını belirtti.

Sarıgül, aralarında Agos Gazetesi'nin de bulunduğu binalara asılan Türk bayraklarının ve Atatürk posterlerinin oluşturduğu görüntünün militarizmi hatırlattığını da kabul ederek 'ben de militarist, resmi, dayatmacı kutlamaların oluşmasını istemem. Bir dahaki yıla böyle şeyler olmayacak' dedi.

Mustafa Sarıgül, bayrak süsleme olayının gelenek haline gelme ihtimaline karşı 'Hayır, biz bu yıl sadece halkın dikkatini çekmek için böyle bir şey yaptık. Önümüzdeki yıllarda böyle bir şey yapmayacağız. Ben askeri severim ama kışlada severim. Demokraside askere yer yok.' dedi.

Kategoriler

Güncel Gündem

Etiketler

19 Mayıs