DİNLEME

GÜNCEL 'Makul şüphe' artık yasal

TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen yeni yargı paketindeki düzenlemelere göre, şüphelilerin ev ve işyerlerine arama yapabilmek için somut delile dayalı kuvvetli şüphe” yerine “makul şüphe” yeterli sayılacak. Anayasanın düzenine ilişkin suçlarda da somut delile dayanma şartı kaldırıldı.
GÜNCEL Önder Aytaç gözaltına alındı

Dışişleri Bakanlığı’nın güvenlik toplantısının dinlenmesinden, daha önce yaptığı televizyon programında haberi olduğu intiba uyandıran yazar Önder Aytaç, gözaltına alındı.
GÜNCEL Kim demiş devlet 509 bin kişiyi dinleyemez diye!

“Bu ölçekte bir dinleme, tarama, kategorilere ayırma ve gerektiğinde kullanmak için saklama işlemi mümkün mü?” sorusunu bilgi güvenliği uzmanı Murat Lostar’a yönelttik. Lostar’ın sunduğu tabloysa pek iç açıcı değil.
GÜNCEL ‘Binlerce kişi yıllarca dinlendi’ iddiası

Yeni Şafak ve Star gazetelerinde yer alan haberde, TMK savcıları Adem Özcan ve Adnan Çimen’in ‘Selam Terör Örgütü’ soruşturması altında mahkemelerden aldığı izinlerle binlerce kişiyi dinlediği ileri sürüldü. Şoke eden isimlerin listesi de her iki gazetede yayımlandı.
GÜNCEL Cumhurbaşkanı Gül: Bu devlet böyle gidemez

CHP’li bilişim uzmanı Milletvekili Erdal Aksünger, Çankaya Köşkü’nde Cumhurbaşkanı Gül’e yasadışı dinlemelerle ilgili teknik bilgiler verdi. Pek çok konuda ‘Bu nasıl olabilir?’ tepkisi veren Gül, devreye gireceğini ima etti