İŞ SAVAŞ

GÜNCEL Suriyeli çocuklar için eğitimde yeni sistem

İç savaş sonrası Türkiye’ye sığınan Suriyeli mülteci çocukların eğitimi için bakanlık yeni bir düzenlemeye gidiyor. Düzenleme kapsamında 300 bin çocuğu e-okul sistemiyle kayıt altına alınacak, öğrenciler için eğitim kuralları belirlenecek.
GÜNCEL Kesablılar evlerine kavuştu

Suriye’de üç yıldır devam eden iç savaşın 21 Mart’ta şehre sıçramasıyla hayalet kente dönüşen Kesab’ı terk etmek zorunda kalan Ermeniler, memleketlerine dönüyor. Kesab artık aynı Kesab olmasa da, halk, her şeye sıfırdan başlamaya hazır.
GÜNCEL Maraş’ta ‘Suriyelileri istemiyoruz’ eylemi lince döndü

Kahramanmaraş'ta toplanan bir grup, ‘Suriyelileri İstemiyoruz’ eyleminin ardından Suriyelilere ait iş yeri ve araçlarına zarar verdi. Grup, sığınmacılara ait bazı iş yerlerinin tabelalarını indirdi ve içindeki malzemeleri yağmaladı. Kentte gerginlik sürüyor.
GÜNCEL Gaziantep'te 'Suriyelileri istemiyoruz' eylemi

Gaziantep’te bir grup ‘Suriyelileri istemiyoruz’ eylemi gerçekleştirdi. Sloganlarla Büyükşehir Belediyesi önüne yürüyen eylemciler, Belediye Başkanı Fatma Şahin’i verdiği sözleri tutmadığı gerekçesiyle istifaya çağırdı.
GÜNCEL IŞİD fırtınası Musul’u teslim aldı

Irak Şam İslam Devleti Örgütü’nün (IŞİD) Musul’u ele geçirmesinden sonra bölgeden kaçış başladı. Uluslararası Göç Örgütü, yaklaşık 500 bin kişinin evlerini terk ettiğini açıkladı. Bölgede en zor durumda olanlar ise Hıristiyanlar.Irak’ta devlet kademesinde Ermenileri temsil eden Baruyr Hagopian, bölgedeki Ermenilerin durumuna ilişkin Agos'a bilgi verdi.
GÜNCEL Musul'dan kaçış

ISİD’ın Musul’u ele geçirmesinden sonra, Musul çevresinde çatışmalar devam ediyor. Bölgeden kaçış başladı. Erbil, sığınmacılar için kamp hazırlıklarına başladı. Yaklaşık 500 bin kişinin evlerini terk ettiği bildirildi.