'İç Güvenlik Paketi' görüşmeleri yine ertelendi

AK Parti Grup Başkanvekili Aydın, iç güvenlik paketine ilişkin tasarının bu hafta da görüşülmeyeceğini bildirdi.

Muhalefet partilerinin tümünün karşı çıktığı İç Güvenlik Paketi'nin görüşülüp görüşülmeyeceği konusunda bugün TBMM Danışma Kurulu toplantısı yapıldı.

Görüşmede AKP'li vekillerin isteğiyle, paketin bir hafta ertelendiği belirtildi.

Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kamuoyunda "İç Güvenlik Paketi" olarak bilinen Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu, Jandarma Teşkilat, Görev ve Yetkileri Kanunu, Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın bu hafta TBMM Genel Kurulu'nda gündeme gelmeyeceğini söyledi.

Ahmet Aydın, yarın Genel Kurul'da, askeri yargıda, sivil yargıdaki HSYK benzeri Askeri Hakimler Kurulu oluşturulmasını öngören, Askeri Hakimler Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşülmesine başlanacağını bildirdi. Aydın, bazı uluslararası anlaşmaların da görüşülebileceğini kaydetti.

Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu (PVSK) başta olmak üzere pek çok kanunda tartışmalı değişiklikler öngören tasarı, geçen hafta alınan kararla yarın (10 Şubat) görüşülmek üzere ertelenmişti. 

Kategoriler

Güncel Türkiye



Yazar Hakkında