Surp Agop projesi Şişli Belediyesi’ndeki karışıklığın mağduru

Şişli Belediyesi’nde suların bir türlü durulmaması, Surp Agop Hastanesi’nin temelinin atılmasına da engel oluyor.

Uzun süredir basının gündemini meşgul eden, CHP’li Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ile istifa eden Başkan Yardımcısı Emir Sarıgül arasındaki gerginlik, Belediye’deki birçok işin aksamasına yol açtı. Şişli eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün, tehdit iddiaları nedeniyle ifade vermesine yol açan ve yargıya intikal eden gerginlikten, Surp Agop Hastanesi Vakfı da payını aldı.

İnşaatın başlaması için gerekli ruhsatın alınamaması nedeniyle, Surp Agop Hastanesi’nin temeli üç aydır atılamıyor. Surp Agop Hastanesi’nin ‘yap işlet devret’ modeliyle anlaştığı ‘Şan City’ projesini yürüten Vizzion Europe’un yönetim kurulu üyesi Selim Dalaman, durumu şu sözlerle özetledi: “Şişli Belediyesi’ndeki karışıklığı biz de basından takip ediyoruz. Zannediyorum bugünlerde oradan ruhsat almak zor. Biz gereken tüm evrakları teslim ettik, beklemedeyiz. Saha şu anda temel atmaya müsait. İki aydan fazla bir süredir inşaatımız durmuş vaziyette. Gereken tüm çalışmalar tamamlandı, ruhsatı alır almaz temeli dökeceğiz.” 

İmar Müdürü iki kez değişti

Anıtlar Yüksek Kurulu ve Büyükşehir Belediyesi’ndeki proje onaylarının çok uzun süre önce alındığını vurgulayan Dalaman, ruhsat alım sürecini şöyle özetliyor: “Surp Agop Hastanesi’nin yıkılmasından önce ilk aşamada bir avan proje hazırladık ve Beşiktaş Belediyesi’nde onaylattık. Ardından, prosedür gereği, dosyamız önce Anıtlar Yüksek Kurulu’na, oradan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne, sonra tekrar Anıtlar Kurulu’na gönderildi. Buradaki onay sürecinin tamamlanmasının ardından, dosya, proje ruhsatının düzenlenmesi için Şişli Belediyesi’ne geri gönderildi. Uzun süredir Belediye’de bekliyor. Bu süreç içinde Şişli Belediyesi’nde iki kere imar müdürü değişti.”

Dalaman, Surp Agop Vakfı’na, projenin tamamlanma süresi konusunda taahhütleri olduğunu hatırlatarak, “Hastane bizim yatırımımız olmadığı için bu durumun bizi etkilemediği düşünülebilir. Fakat inşaat tekniği nedeniyle arkasındaki binaların da birlikte yükselmesi gerekiyor. Bu yüzden bizim projemiz de şu an bu ruhsatın çıkmasını beklemek zorunda” diyor.

Vakıf Başkanı Bernard Sarıbay ise hastanenin temelini atmak için sabırsızlandıklarını, Şişli Belediyesi’ndeki suların bir an önce durulmasını ümit ettiklerini ifade etti. Sarıbay “İşlemleri yürüten herkes görevden alındı. Biz de gelişmeleri basından takip edebiliyoruz. Suların bir an önce durulmasını beklemekten başka, yapabileceğimiz bir şey yok. Temel atmak için her şey hazır, sadece ruhsat bekleniyor” dedi. 

Kategoriler

Toplum Vakıflar



Yazar Hakkında

1979 İstanbul doğumlu. Toplum bölümünün editörü, demokratikleşme, insan hakları, inanç özgürlüğü ve azınlık vakıflarıyla ilgili haberler yapıyor.