Özgecan'ın katilleri tutuklandı

Mersin'in Tarsus ilçesinde öldürülen Özgecan Aslan'ın adliyeye sevk edilen katil zanlıları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Doğan Haber Ajansı'nın (DHA) haberine göre katil zanlısı Suphi Altındöken ve ona yardımcı olan babası Necmettin Altındöken ile Fatih Gökçe İlçe Jandarma Komutanlığı'ndaki sorgularının ardından Tarsus Adliye'sine sevk edildi.

Zanlılar, ifadeleri alındıktan sonra tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye çıkarıldı.

Zanlılardan Suphi Altındöken, 'canavarca hisle öldürme', Necmettin Altındöken ve Fatih Gökçe de 'suça iştirak, yardım ve yataklık' suçlarından tutuklandı. Zanlılar kararın ardından farklı cezaevlerine gönderildi.

Katil zanlılarını Mersin Barosu avukatlar savunmak istememiş, fakat İlçe Jandarma Komutanı Yavuz Bulut'un Mersin Barosu'na yaptığı 'soruşturmanın resmi olarak tamamlanabilmesi için avukat tahsis edilmesi' talebi üzerine baro yargının kilitlenmesini önleme amacıyla akşam saatlerinde bir avukat görevlendirmişti.

#sendeanlat kampanyası devam ediyor

Mersin'de evine gitmek üzere bindiği minibüste tecavüz girişimine direnen, katil tarafından öldürüldükten sonra bedeni yakılarak dereye atılan Özgecan Aslan'ın ölümü sonrası birçok şehirde protesto gösterileri düzenlendi. Sosyal medyada ise kadınların taciz hikayelerini anlattıkları ‘#sendeanlat’ kampanyası devam ediyor. 

Dün başlayan "sendeanlat" kampanyasıyla, kadınlar başlarına gelen taciz olaylarını, taciz tehlikesi durumunda nasıl davrandıklarını veya yakınlarının yaşadıklarını paylaşıyorlar. "sendeanlat" etiketi Türkiye’de en çok paylaşılanlar arasına girdi. 

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem

Etiketler

kadına şiddet


Yazar Hakkında