Hrant Dink Vakfı’ndan ‘kurtulanlar’ konferansı

Tarih Araştırma Teşvik Fonu tarafından bugüne kadar desteklenen çalışmalar, 14 Mart Cumartesi günü düzenlenecek ‘Ermeni Soykırımı’nda Vicdan ve Sorumluluk: Kurtulanlara Dair Yeni Araştırmalar’ adlı konferansta sunulacak.

Hrant Dink Vakfı destekçilerinden Dr. Alper Öktem’in girişimi ve katkılarıyla 2010 yılında hayata geçirilen Tarih Araştırma Teşvik Fonu tarafından desteklenen çalışmalara bu haftasonu düzenlenen bir konferansta sunuluyor. 

Cezayir Toplantı Salonu’nda 09.30-18.00 saatleri arasında düzenlenecek olan konferansın açılış panelinde avukat ve yazar Fethiye Çetin ile Eski Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş’ın konuşacak. Ayrıca Hrant Dink Vakfı Yayınları tarafından yayımlanan ve Öykü Gürpınar, George Shirinian, Burçin Gerçek, Armen Marsoobian, Ishkhan Chiftjian, Namık Kemal ile Adnan Çelik çalışmalarını içeren konferansla aynı ismi taşıyan bir kitap da konferansta tanıtılacak. Konferansta, kitapta yer alan çalışmaların yanı sıra, Melis Behlil, Özlem Galip, Wendy Hamelink, Vahé Tachjian, Ümit Kurt ve Neslihan Sarıhan da sunumlarıyla yer alacaklar. 

Kategoriler

Güncel Azınlıklar



Yazar Hakkında