Akdoğan: İzleme Komitesi'nde 5-6 kişi yer alacak

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan İzleme Komitesi'nde 5-6 kişinin yer alacağını, bazı isimlerin de belli olduğunu açıkladı.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan İzleme Komitesi'nde yer alacak isimlerden bazılarının belli olduğunu, komitenin 5-6 kişiden oluşacağını söyledi. Akdoğan, önümüzdeki hafta Başbakanın nihai kararı vereceğini ifade etti. 

13 Mart'ta HDP adına açıklama yapan Pervin Buldan, Akdoğan'la görüşme sonrası 16 kişilik bir izleme heyetinin oluşturulduğunu açıklamıştı. Buldan, "Heyet, bölge başkanları ve akil insanlardan oluşacak" demişti. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Twitter 'dan yaptığı açıklama "Basında yer alan 16 kişilik heyete ilişkin isim listeleri külliyen yalan ve uydurmadır. Görüşmeye atfen yapılan açıklamalar sürecin ciddiyetiyle bağdaşmamaktadır" ifadelerini kullanmıştı

"Dış güçler" iması

Akdoğan, çözüm süreciyle ilgili olarak “Artık sürekli farklılıklara vurgu yapmak yerine birlikteliklere, ortak noktalara vurgu yapmak lazım. Birlikte nasıl bir gelecek inşa edeceğiz, buna vurgu yapmak lazım. Sürekli farklılıkları kaşımak yerine birliklere, ortak noktalara vurgu yapan bir dil kullanılması da gerekiyor” dedi. 

“Kandil üzerinden süreci sabote etmek isteyen ülkelerin bulunduğunu” savunan Akdoğan, “örgütü denklemde tutmak isteyen veya sürecin bu şekilde parçası olmak isteyen ülkelerin veya odakların etkili olduğu bir dış dinamiklerden söz edilebilir diye düşünüyorum.”

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık’ın Erdoğan’ı ‘diktatör’, Akdoğan’ı ‘dinci yanı olan bir milliyetçi’, Fidan içinse ‘çorbada tuzu var’ açıklamalarına ilişkin de konuşan Akdoğan, “Ben teröristim, istediğime hakaret edebilirim diye bir anlayışa sahipse, kimse kusura bakmasın, Çözüm süreci var diye bunların saygısızlıklarını sineye çekecek değiliz. Misliyle de gereken cevabı veririz” dedi.

HDP Heyeti yarın İmralı'ya gidiyor 

İmralı Heyeti, PKK lideri Öcalan ile görüşmek üzere yarın İmralı’ya gidecek.Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekilleri İdris Baluken ile Pervin Buldan, İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Hatip Dicle ve Özgür Kadın Kongresi / Kongreya Jinen Azad (KJA) üyesi Ceylan Bağrıyanık’tan oluşan heyet yarın İmralı’ya giderek Öcalan’la görüşecek.

Görüşmede Newroz için bir mektup kaleme aldığı belirtilen Öcalan’ın, hazırladığı Newroz mesajını da heyete vermesi bekleniyor.

Kategoriler

Güncel Gündem



Yazar Hakkında