Numan Kurtulmuş: Cumhurbaşkanı, hükümeti kurma görevini bu hafta verecek

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Habertürk TV yayınında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hükümeti kurma görevini bu hafta vereceğini açıkladı.

Numan Kurtulmuş "Her şey usulünce yürüyor. Hepsi olması gereken vakitte oluyor. Önce Başkanlık Divanı'nın tamamlanması sağlanacak ve süreç işleyecektir. 45 günlük süreç devam edecektir. İnşallah hükümet kurulur, eğer kurulmazsa Türkiye seçime gidecektir. Seçimlerden birinci çıkan parti Ak Parti'dir. Türkiye'yi hükümetsiz bırakmama sorumluluğu AK Parti'dedir. İlla ne olursa olsun hükümet içersinde olalım, koltuk sevdasında değiliz. Önemli olan Türkiye'nin hangi istikamete gideceğidir" şeklinde konuştu.

Kurtulmuş, koalisyon tartışmalarıyla ilgili olarak da “Koalisyon iki farklı yöne doğru gitmiş olan partilerin aynı aracın içine binmiş olması demektir.  Müşterek alanlarımız varsa, orta noktaya gidebilecek hükümet protokolü oluşturacağız” dedi. 

İsmet Yılmaz’dan Başkanlık Divanı toplantısına çağrı 

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Meclis'te grubu bulunan siyasi partilerin gruplarını, Başkanlık Divanı üye sayısı ve görev dağılımı için toplantıya davet etti.

Anadolu Ajansı, Yılmaz'ın bugün saat 13.30'da TBMM Danışma Kurulu'nu toplantıya çağırdığını bildirdi.

Siyasi parti gruplarına gönderilen yazıda toplantının tek gündemi, "TBMM Başkanlık Divanı üye sayısı ve görev dağılımı" olarak belirtildi.

TBMM Genel Kurulu da bugün Yılmaz başkanlığında toplanacak.Toplantıda, Başkanlık Divanı oluşmadığı için en genç milletvekillerinden ikisi Yılmaz'a eşlik edecek.

Grupların Başkanlık Divanı için belirlediği isimlerin Perşembe günü Genel Kurul'da okunup kabul edilmesi bekleniyor.

Kategoriler

Güncel Gündem



Yazar Hakkında