Yeşil Yol'a ilk yürütmeyi durdurma

Karadeniz’in yaylalarını otoyolla birbirine bağlayacak ‘Yeşil Yol’ Projesi’ne ilk yürütmeyi durdurma kararı geldi. Mahkeme, projenin Avusor-Haczane kısmı için verilen izni durdurdu.

Yeşil Yol Projesi'ne karşı direniş sürerken projenin Avusor-Haczane kısmı için Rize İdare Mahkemesi’nden yürütmeyi durdurma kararı çıktı.

Karadeniz’de 8 ilin yaylalarını birbirine bağlayacak 2 bin 600 kilometre uzunluğundaki Yeşil Yol Projesine karşı direniş sürerken Rize İdare Mahkemesi’nden projeye durdurma kararı çıktı.

Fırtına İnisiyatifi adına açılan davada Avusor Yaylası’nda Çevre ve Orman Bakanlığı’nın 16 dönümlük alanda ağaç katliamı yapması mahkemeye taşınmıştı. Rize İdare Mahkemesi, yürütmenin savunmasını almaya gerek görmeyerek projenin yürütmesini durdurdu. Fırtına İnisiyatifi kararı Çamlıhemşin Kaymakamına tebliğ etti. 

Projenin Samistal ve Yukarı Kavrun Yaylası bölümüne açılan davası ise sürüyor.

İmar plansız, ÇED raporsuz yapılmakta olan Yeşil Yol, Karadeniz Sahil Yolu örneğinde olduğu gibi birçok etap halinde ayrı ayrı devam ediyor. Bu yöntem ile 2 bin 600 kilometrelik ve 8 ili ilgilendiren proje için ÇED onayı alınmasına gerek olmayacak.

 

Kategoriler

Güncel Yaşam



Yazar Hakkında