Son yolculuklarına uğurlandılar

Suruç katliamında hayatını kaybedenler toprağa veriliyor. Nazlı Akyürek ve Veysel Özdemir Diyarbakır’da; Murat Yurtgül ve Emrullah Akhamur Mardin Kızıltepe’de, Osman Çiçek ve Kasım Deprem Suruç’ta; Erdal Bozkurt Ağrı'da; Okan Pirinç Hatay’da; Uğur Özkan Şırnak’ta, Mücahit Erol, Mehmet Ali Barutçu ve Serhat Devrim ise Muş'ta toprağa verildi.

Suruç katliamında hayatını kaybedenlerin cenazeleri, otopsi işlemelerinin ardından memleketlerine gönderildi. Hayatını kaybedenlerden, Nazlı Akyürek, Veysel Özdemir, Murat Yurtgül, Emrullah Akhamur, Osman Çiçek, Kasım Deprem, Erdal Bozkurt, Uğur Özkan ve Okan Pirinç memleketlerinde toprağa verildi. Bugün de (22 Temmuz) Mücahit Erol, Mehmet Ali Barutçu ve Serhat Devrim'in cenazeleri, memleketleri Muş'ta defnedildi. Düzenlenen cenaze törenlerine HDP’li milletvekillerinin de aralarında bulunduğu binlerce kişi katıldı. 

Muş

Mücahit Erol, Mehmet Ali Barutçu ve Serhat Devrim'in cenazeleri, Karayolları Kavşağı'nda, HDP ve DBP'lilerden oluşan grup tarafından karşılanarak sloganlar eşliğinde Belediye Meydanı'na getirildi.

DBP Eş Genel Başkanı Emine Ayna, burada yaptığı konuşmada, saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

Saldırıyı kınadığını ifade eden Ayna, "Şu anda Şırnak'ta, Mardin'de, Muş'ta, Van'da, Hakkari'de şehitlerimizin cenaze törenlerini gerçekleştiriyoruz. Ne diyeyim bu saatten sonra söylenecek söz yok. Aileleri dinledik yürekleri yanıyor. Yeter, ölümden ötesi yok" dedi. 

Ayna'nın konuşmasının ardından, Erol, Barutçu ve Devrim'in cenazeleri Taşo Mezarlığında toprağa verildi.

Suruç 

Kasım Deprem ve Osman Çiçek'in cenazeleri, Antep Adli Tıp Kurumu'ndan alındıktan sonra memleketleri Suruç'a getirildi. Katliamın yaşandığı Amara Kültür ve Sanat Merkezi'nde bulunan binlerce kişi yürüyüşle Suruç Devlet Hastanesi'nde bir araya geldi. Cenazeler, Suruç'a bağlı Ziyaret Yolu üzerinde bulunan Kobanê Şehitliği'ne getirildi. DTK Eş Genel Başkanı Selma Irmak, Urfa HDP milletvekilleri İbrahim Ayhan, Leyla Güven, Ziya Çalışkan, HDP, DBP il ve ilçe eşbakanlarının da katıldığı törende, cenazeler toprağa verilirken Deprem ve Çiçek'in yakınları fenalık geçirdi. 

Ağrı

Erdal Bozkurt da, Ağrı'nın Tutak ilçesi Surgöuçlü (Kanidrêj) köyünde toprağa verildi. Cenazeye binlerce yurttaşın yanı sıra HDP Ağrı milletvekilleri, DBP, HDP Ağrı il ve ilçe yöneticileri katıldı. 

Cenazede konuşan HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir, "Bu gençler Kobanê'ye gideceklerini açıkladıkları zamandan beri devlet bunları hep gözlüyordu. Gençler Suruç'a gidene kadar bir sürü yerde aranmışlar. Fakat DAİŞ çetesi gidip canlı bombayı patlatıyor bunların nasıl haberi olmaz. Madem devlet halkımızın güvenliğini sağlamıyor o zaman biz kendi güvenliğimizi sağlayacağız. Yoksa DAİŞ çetesi elini kolunu sağlayarak katliam yapmaktadır" dedi. 

Cizre

Bir cenaze töreni de Şırnak'ın Cizre ilçesindeydi. Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) üyesi Uğur Özkan'ın cenazesi konvoy eşliğinde memleketi Cizre'ye getirildi.Özkan, Cizre Asri Mezarlığında toprağa verildi.  Cenazeye, SYKP Eş Genel Başkanı Necla Kural, HDP Şırnak milletvekilleri Faysal Sarıyıldız, Ferhat Encü ve Aycan İrmez de katıldı.

Ardından konuşma yapan SYKP Eş Genel Başkanı Necla Kurul, “Gençlerimiz özgür bir dünya için mücadele ettiler ve yaşamlarını yitirdiler. Her ölümden bir umut, bir Kobanê, bir Cizre, bir Gezi çıkar. Hiçbir katliam bizim sınırsız bir dünya için mücadelemizi engelleyemez. Hepimizin başı sağ olsun" dedi. 

'Uğurlar olsun Uğur'um'

Kurul'dan sonra konuşan Özkan'ın babası Mehmet Özkan, “Benim oğlumun ismini devlet yasakları nedeniyle Uğur yapıldı. Eşitlik, adalet ve demokrasi için, özgür bir yaşamı yeniden inşa etmek için mücadele etti ve bu mücadelede şahadete ulaştı. Hepiniz benim Uğur'umsunuz. Uğurlar olsun Uğur'um” diye konuştu. 

Kızıltepe

Murat Yurtgül ve Emrullah Akhamur, Mardin'in Kızıltepe ilçesinde son yolculuklarına uğurlandı. Yurtgül ve Akhamur'un cenazeleri daha sonra son bir defa aile evlerine götürüldü. Evlerinden alınan cenazeler Atatürk Mahallesi Mezarlığı'nda toprağa verildi. 

Hatay

Hayatını kaybedenlerden Okan Pirinç ise Hatay Samandağ Hancağız köyünde toprağa verildi. Pirinç'in annesi Nuray Pirinç Arapça ağıtlar yaktı. Anne Pirinç’in isteğiyle, Okan Pirinç, alkışlarla defnedildi. CHP Hatay milletvekilleri Serkan Topal, Birol Ertem ve Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir de törene katıldı. 

Diyarbakır

Gaziantep Adli Tıp Kurumundaki otopsinin ardından Nazlı Akyürek ve Veysel Özdemir'in cenazeleri Diyarbakır Büyükşehir ve Kayapınar belediyelerine ait cenaze araçlarıyla Bağlar ilçesindeki Yeniköy Asri Mezarlığı'na götürüldü. 

Akyürek'in cenazesi kılınan namazın ardından 450 Evler Mezarlığı'nda, Özdemir'in cenazesi ise Yeniköy Asri Mezarlığı'nda defnedildi. Cenaze törenine, HDP Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel de katıldı.

Cenazeler İstanbul'a geliyor 

Bugün saldırıda hayatını kaybeden 5 kişi İstanbul'da defnedilecek. SGDF'nin açıklamasına göre cenaze törenlerinin yeri ve saati şöyle: 

- Gazi Mahallesi Gazi Cemevi - saat 16.00

İsmet Şeker
Cemil Yıldız

- Gülsuyu Cemevi - saat 12.00

Nazegül Boyraz

- Ümraniye Ihlamurkuyu Cemevi - saat 13.00

Hatice Ezgi Sadet 

- Karacaahmet Şakirun Camii - 13.30 
13.00'de Numune Hastanesi önünden mezarlığa yürüyüş yapılacak. 

Ece Dinç   

Kategoriler

Güncel