Kalkınma Bakanı Doğan: Yeşil Yol’u vatandaşlarla görüşeceğiz

Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan, tepkilere rağmen Doğu Karadeniz’e yapılması planlanan Yeşil Yol’la ilgili konuştu, “Bu projenin tüm detaylarını ortaya çıkaracağız ve projelerimizi ona göre oluşturacağız. Bizim odaklandığımız nokta orada ihtiyacın olup olmadığı, halkın ne düşündüğü ve ekolojiye vereceği zarardır. Bu araştırma en kısa zamanda neticeye ulaşacak diye düşünüyorum.”

Acilen barışa ihtiyaç var

"Türkiye'nin öncelikli temel konusunun kanın acilen durdurulması" olduğunu ifade eden Doğan, barışın yeniden inşa edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Doğan,

“Burada hiçbir candan ne hükümet ne siyasi geleceğimiz ne de partiler değerlidir. Ülke çocuklarının bir hiç uğruna canlarını vermesini kabul edilemez bir durum olarak görüyoruz. Bakanlar Kurulunda da bu konuyu dile getirerek, ülkenin acilen bir barışa ihtiyacı olduğunu, barışın nasıl tesis edileceği konusunu tartışacağız” diye konuştu.

Makinelerin yakılmasına karşıyız

Doğan, barajlara yönelik saldırıla ilişkin olaraksa  “Bölge karanlık ilişkiler içerisinde, kimin ne yaptığı belli olmayan bir süreci yaşıyor. Biz araçların, makinaların yakılmasına karşıyız, bu makinalar halkın ürettiği değerlerdir, ekonomik yapımızın ürünleridir. O yüzden biz kesinlikle araçların yakılmasına karşıyız. Ama yapılan barajların ekonomik değeri halkımız lehine ise bir ihtiyaç ise elbetteki bu barajlar gerekiyorsa, ülkemize bir katkısı varsa doğru buluyoruz” diye konuştu.

Yeşil Yol araştırılıyor

Doğan, Yeşil Yol projesin araştırıldığını ve en kısa sürede araştırmanın tamamlanacağını söyledi.

Projeyi özellikle sivil toplum örgütleri başta olmak üzere oradaki vatandaşlarla görüşeceklerini ifade eden Doğan, "Bu projenin tüm detaylarını ortaya çıkaracağız ve projelerimizi ona göre oluşturacağız. Bizim odaklandığımız nokta orada ihtiyacın olup olmadığı, halkın ne düşündüğü ve ekolojiye vereceği zarardır. Bu araştırma en kısa zamanda neticeye ulaşacak diye düşünüyorum" diye konuştu.

O tezkere geldikten sonra konuşuruz

Doğan, "Irak ve Suriye tezkeresi Meclise geldiğinde nasıl bir tutum sergileyeceksiniz" sorusuna karşılık şunları kaydetti:

"O tezkere geldikten sonra konuşuruz. Nasıl ülkemizde barışı egemen kılmak istiyorsak, Ortadoğu halklarının da çektiğini herkes biliyor burada. Ortadoğu'da kalıcı bir barışı inşa etmek, halkların bir arada eski kadim ilişkilerine ulaşabilmesi için dışarıdan müdahalelerin doğru olmadığın düşünüyor partimiz. Bu süreç yaşandığında görüşlerimizi ayrıca bildiririz."

Güvenli bir seçim atmosferi için çalışacağız

En önemli sorunlardan birinin seçim güvenliği olduğuna işaret eden Doğan “HDP olarak hassasiyetimizin en yükseğe ulaştığı noktalardan birisi budur. Bunu bir an önce tesis etmek de hükümetin görevidir. Biz bu konuda da gerekli girişimlerde bulunacağız ve güvenli bir seçim atmosferinin oluşturulması için çalışacağız” dedi.

Çözüm 'Kandil' meselesi değil

Doğan’a Kandil'deki üst düzey yöneticileri hakkında ihbarda bulunanlara para ödülleri verileceği yönündeki haberler hatırlatılarak, "Bakanlar Kurulunda böyle bir tartışma açılırsa sizin tavrınız ne olur?" sorusu üzerine Doğan, şunları söyledi:

Çözüm bu değil, bu ülkede kanın durdurulması meselesi 'Kandil' meselesi değil. Burada kalıcı bir barışın, onurlu bir barışın nasıl tesis edileceğine ilişkin HDP'nın politikası ortadadır. Acilen savaşa 'dur' dememiz gerekiyor ve barışı inşa etmemiz lazım. Temel mesele budur.”

Bakan Doğan, bakanlıkların gazetecilere uyguladığı akreditasyon uygulamasını da kaldırdı. 

Kategoriler

Güncel