Koza İpek Medya grubu binasına polis baskını

Mecidiyeköy'deki Koza İpek grubuna ait Kanaltürk TV, Bugün ve Millet gazetelerinin bulunduğu bina önünde toplanan gruba polis müdahale etti. Grup, biber gazı sıkılarak bina önünden uzaklaştırıldı.

Polis kilitlenen kapıdaki zincirleri demir makasıyla keserek binaya girdi. Kayyumların binaya girmesinden sonra reji odasına giren kayyumlar yayının kesilmesini istedi. Daha sonra yaşanan tartışmaların ardından yayına kamu spotu girdi.

Polis bahçeye girerek yayın yapan kameramanlardan yayını sonlandırmasını istedi. Bugün TV'nin canlı yayınının kesilmesi için de ana kumanda girişine polis geldi. Polis Kanaltürk çalışanlarını gözaltına almakla tehdit etti.

Bugün TV Genel Yayın yönetmeni Tarık Toros yayının kesilmek istenmesine tepki gösterdi ve ardından şunları söyledi: "Kanalın genel yayın müdürü benim. Neden kameranın arkasına geçiyorsunuz. Bu yayın devam edecek. Yayına müdahale edemezsiniz. Yayını yayın müdürü götürür." Bunun üzerine kayyum heyeti, "Ben sizi görmeye geldim. Buyurun yukarı çıkalım." diye Toros'a yanıt verdi. Toros ise bu isteğe karşılık olarak şunları söyledi: "Yayına müdahale etmeyin. Titriniz nedir sizin? Arkadaşlar herkes işine baksın. Göreviniz nedir? Burası benim kanalım, ben bu kanalın genel müdürüyüm. Hangi hakla benim yayınımı durduruyorsunuz? Bu kanalın her dakikasının kontrolü benim. Yayına müdahale edemezsiniz. Kayyumun böyle bir yetkisi yok" diye konuştu.

Binaya giren polis medya çalışanlarını tartakladı. Bugün Gazetesi muhabiri Kamil Maman, gözaltına alındı. 

22 şirkete kayyum atanmıştı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine Ankara 5. Sulh Ceza Hakimiği Koza İpek Holding'e ait 22 şirkete kayyum atanmıştı. Kararın ardından protestolar başlamış, Bugün ve Millet gazeteleri ortak açıklama ve siyah kapakla çıkmış, Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek ise "Kayyumla şirketi boşaltmak istiyorlar" açıklaması yapmıştı.

Kategoriler

Güncel



Yazar Hakkında