Paris saldırganlarından birinin kimliği açıklandı

Paris’te en az 129 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıların sorumlularından birinin kimliği açıklandı. Bataclan konser salonunda intihar saldırısı gerçekleştiren üç saldırgandan birinin Paris doğumlu 29 yaşındaki Ömer İsmail Mustafai olduğu bildirildi.

AFP’nin haberine göre, konser salonunda 89 kişinin ölümüyle sonuçlanan intihar saldırılarını gerçekleştirenden biri olan Mustafai’nin kimliğinin parmak izinden tespit edildi.

AA'nın haberinde teröristin Cezayir asıllı Fransa vatandaşı olduğu kaydedildi.

Paris’in banliyölerinden Courcouronnes’da doğan Mustafai’nin önceden sabıkası bulunuyor.

Mustafai'nin yakın çevresinden 6 kişi dün gece polis tarafından gözaltına alındı. Ayrıca Mustafai'nin ailesinin yaşadığı evlere baskın düzenledi. Romilly-sur-Seine kasabasındaki baskında teröristin babası, Bondoufle kasabasına yapılan baskında ise erkek kardeşi gözaltına alındı. Mustafai'nin eşinin de gözaltına alındığı öğrenildi.

Paris'teki saldırılarla ilgili soruşturmayı yürüten savcı François Molins, 21 Kasım 1985 doğumlu olan Mustafai’nin 2010 senesinde radikalleştiğini açıkladı.

Üç ayrı ekip düzenledi

Savcı, cuma akşamı saldırıların üç ayrı ekip tarafından düzenlendiğini söyledi.

Saldırılarda en az 129 kişinin öldüğünü açıklanırken; 352 kişinin yaralandığını, 99 kişinin durumunu ağır olduğunu belirtti.

Mısır ve Suriye pasaportu

Dün basında yer alan haberlerde yedi saldırgandan üçünün kimliğinin belli olduğu duyurulmuştu. Faillerden ikisinin üzerinde Mısır ve Suriye pasaportları bulunurken, üçüncü şüphelinin Fransa vatandaşı olduğu ortaya çıkmıştı.

Belçika polisi, saldırılarla bağlantılı olarak dün Brüksel'deki bir mahallede baskın yaptı.

Yunanistan, Suriye pasaportlu şüphelinin 3 Ekim'de Yunan adası Leros üzerinden AB'ye giren bir mülteci olduğunu açıkladı. Daha sonra yapılan açıklamada Yunan Yetkililer ikinci şüphelinin de Yunanistan üzerinden Avrupa'ya geçmiş olabileceğini belirtti.

Yunan yetkililer, şüphelinin pasaportunun, geçtiği diğer ülkeler tarafından kontrol edilip edilmediğinin bilinmediğini belirtti.

AFP, konser salonuna saldıran bombacılar arasında olan genç Fransız şüphelinin, radikal dinci militanlarla bağlantısı istihbarat servislerince bilinen bir kişi olduğunu bildirdi. Ajans, Paris'in Courcouronnes bölgesinde yaşadığı belirtilen Fransız'ın kimliğinin, parmak izinden tespit edildiğini aktardı.

Etiketler

Paris saldırısı


Yazar Hakkında