PARİS SALDIRISI

GÜNCEL Fransa'da olağanüstü hale doğru

Fransa Hükümet Sözcüsü, Paris'teki saldırıların ardından ilan edilen olağanüstü hal uygulamasının üç aya kadar uzatılabileceğini duyurdu. Saldırılarda ölenlerin tümünün kimlik tespitlerinin tamamlandığı da belirtildi.
DÜNYA Paris’te IŞİD operasyonu

Paris’te 129 kişinin öldüğü terör saldırılarından sonra Fransız güvenlik güçleri bu sabaha karşı Paris’in kuzeyindeki Saint-Denis banliyösüne operasyon düzenledi. Operasyonda bir zanlının öldürüldüğü, bir zanlının da üzerindeki bombayı patlattığı bildiriliyor.
GÜNCEL Paris mon amour, Paris sa haine*

Strasbourg Üniversitesi'nde çalışmalarına devam eden akademisyen Samim Akgönül, Paris saldırısını yazdı: Saldırıda hedef “yaşam tarzı”ydı. Ve bu savaşı güdenler hakim olamayacakları insanları yok etmeye kararlılar. “Ya benim istediğim gibi yaşa ya da seni öldüreceğim” diyorlar
GÜNCEL Paris saldırganlarından birinin kimliği açıklandı

Paris’te en az 129 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıların sorumlularından birinin kimliği açıklandı. Bataclan konser salonunda intihar saldırısı gerçekleştiren üç saldırgandan birinin Paris doğumlu 29 yaşındaki Ömer İsmail Mustafai olduğu bildirildi.