"Yıl 2016, Roman kardeşlerimiz hala çadırda donarak ölüyor"

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Çanakkale'nin Ezine İlçesi'nde, yaşadığı naylon ve branda çadırda soğuk yüzünden hayatını kaybeden 55 yaşındaki Ünzile Türkmen’in ailesini ziyaret etti.

Milletvekili Özcan Purçu, Çanakkale Milletvekilleri Muharrem Erkek ve Bülent Öz ile birlikte Ezine'de yaşadığı çadırda hayatını kaybeden Ünzile Türkmen’in yakınlarını ziyaret etti. Ünzile Türkmen’in eşi Mucahit Türkmen ve diğer Roman vatandaşlarla görüşen Purçu, verilen sözlerin yerine getirilmediğini söyledi. 

Yaşamını yitiren engelli vatandaş Ünzile Türkmen'in eşi Mücahit Türkmen'e başsağlığı dileyen Purçu, Roman vatandaşların yaşadıkları zorluklara dikkat çekti. 2016 yılında Roman vatandaşın çadırda soğukta donarak hayatını kaybettiğini dile getiren CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu şunları söyledi:

"Yıl 2016. Halen Roman kardeşlerimiz çadırda soğukta donarak ölmeye devam ediyor. 3 hafta önce bunu mecliste konuştum. 'Bakın Roman kardeşlerimiz halen çadırda oturuyor' dedim, fotoğraflarla gösterdim. Gerekeni yapalım, ‘biz güçlü devletiz’ dedik. Ama halen mülteci gibi yaşamaya, ölmeye devam ediyoruz. Burada nasıl yaşanır bu soğukta? Allah aşkına yarım saattir buradayız, ayaklarımız buz tuttu. Çoluk çocuk, yaşlı, genç burada nasıl yaşasın? 

“Ne zaman Romanlar askere gidecek, devlet o zaman çıkıyor”

“Lütfen artık bir el atın. İşsizlikten mahvolduk. Çocuklarımızın yüzde 97'si işsiz. Barınma, eğitim sorunumuz var. Roman açılımı dedik. Toplantılardan bıktık, ama sahaya inemedik. Sayın Maliye Bakanıma da burada sesleniyorum. Fakirimize yoksulumuza, garibanımıza pay ayrılsın. İnsanca yaşamak istiyoruz. Ölmek istemiyoruz. Yan çadırda 10 çocuğumuz bir çadırda yaşıyor. Devlet kurumları yok. Ne zaman Romanlar askere gidecek o zaman devlet ortaya çıkıyor" 

Purçu ve milletvekilleri daha sonra Geyikli beldesinde çadırlarda kalan vatandaşları ziyaret etti.

Etiketler

Romanlar