Ali İsmail Korkmaz davası: “Dönemin Başbakanı yargılamaya dahil edilmeli”

Gezi eylemleri sırasında dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ın temyiz duruşması dün Yargıtay 1. Ceza Dairesi’nde görüldü. Sanık polis Mevlüt Saldoğan’ın avukatı Mutlu Karayılan, müvekkilinin amirlerinin emriyle çalıştığını savunarak “Bizzat dönemin Başbakanı talimatı ben verdim demiştir. İçişleri Bakanı ve Vali de emri ben verdim dedi. Bahsettiğimiz kişiler de yargılamaya dahil edilmelidir” dedi.

Eskişehir’de Gezi eyleminde 10 Temmuz’da Eskişehir’de tekmelenerek öldürülen 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz davasının temyiz duruşmasında Ali İsmail Korkmaz’a son tekmeyi atarak ölümüne neden olmaktan 10 yıl 10 ay hapis cezası alan polis Mevlüt Saldoğan’ın avukatı Mutlu Karayılan, “Dönemin Başbakanı talimatı ben verdim demiştir. İçişleri Bakanı ve Vali de emri ben verdim dedi. Bahsettiğimiz kişiler de yargılamaya dahil edilmelidir” ifadelerini kullandı.

Sanık avukatına göre dövülen Ali İsmail değilmiş!

Cumhuriyet’ten Alican Uludağ’ın haberine göre Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nin geçen yıl 21 Ocak’ta karar verdiği Ali İsmail Korkmaz davasının temyiz duruşması tam bir yıl sonra Yargıtay 1. Ceza Dairesi’nde dün görüldü. Sanık polis Mevlüt Saldoğan’ın avukatı Mutlu Karayılan savunmada olaya ilişkin görüntülerdeki kişinin Ali İsmail Korkmaz olmadığını, Korkmaz’ın kullandığı kalp ilaçları nedeniyle beyin kanaması geçirdiğini, hastane enfeksiyonu nedeniyle yaşamını yitirdiğini iddia etti. Saldoğan’ın amirlerinin emriyle çalıştığını savunan Karayılan, “Ama ne hikmetse görevi verenler değil sadece görevi alanlar, müvekkil konu mankeni olarak bu suçu işlediği yönünde algı oluşturulmuştur. Yargılamanın selameti açısından eğer yargılama olacaksa bahsettiğimiz kişiler de yargılamaya dahil edilmelidir. Bizzat dönemin Başbakanı talimatı ben verdim demiştir. İçişleri Bakanı ve Vali de emri ben verdim dedi. Bahsettiğimiz kişiler de yargılamaya dahil edilmelidir” diye konuştu. Sanık Yalçın Akbulut’un avukatı Selim Karakoyun ise görüntülerdeki kişinin Ali İsmail olmadığını iddia etti. Mahkeme Başkanı, “Kim olduğunu ortaya çıkarabilir misiniz?” diye sordu. Karakoyun, bir resmi gösterip tekmenin geldiği yönde Ali İsmail’in yüzünde iz olmadığını söylemesi üzerine Ali İsmail’in babası Şahap Korkmaz, “Allah’tan korkun” dedi. Duruşma 4 Şubat’a erteledi.

Erdoğan: Emri ben verdim

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum'da "Milli İradeye Saygı Mitingi"nde  Gezi Parkı'na yapılan polis müdahalesi ile ilgili olarak, “İçişleri Bakanıma ‘24 saat içinde AKM'yi ve Cumhuriyet Anıtı'nı temizleyin" dedim. Şimdi soruyorlar, polise talimatı kim verdi diye... Söylüyorum, ben verdim” diye konuşmuştu. 

Kategoriler

Güncel



Yazar Hakkında