Onur Yaser Can davasında dördüncü duruşma

Onur Yaser Can’ın ölümünden 12 yıl sonra açılan davanın dördüncü duruşması yarın Çağlayan Adliyesi’ndeki 41. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Kardeşi Ezgi Sevgi Can, duruşma öncesi “Onur Yaser Can’ımız için, Can ailesi için, adalet için, yine yılmadan hep birlikte ‘bu bir işkence davasıdır’ demek için Çağlayan Adliyesi 41. ACM’deyiz. Direnişle, sevgiyle” diyerek kamuoyunu dayanışmaya çağırdı.

Gözaltında işkence gören ve ikinci kez ifadeye çağrıldıktan sonra hayatını sonlandıran Onur Yaser Can’ın ölümünden 12 yıl sonra açılan davanın dördüncü duruşması 7 Nisan Cuma günü yapılacak. 3 Şubat’ta yapılan üçüncü duruşmada tanıklar dinlendi. Onur Yaser Can’ın kardeşi Ezgi Sevgi Can, “Onur Yaser işkenceci bu polislerin eline düşmeseydi bunların hiçbiri yaşanmayacaktı, Yaser Can aramızda olacaktı, benim bütün ailem yaşıyor olacaktı” dedi.

Ezgi Sevgi Can, 7 Nisan’daki duruşma için kamuoyuna destek çağrısında bulundu. Can, saat 10.00’da başlayacak duruşma öncesi Çağlayan Adliyesi önünde toplanmaya ve abisi Onur Yaser Can’ın direnişine destek olmaya davet etti.

Ezgi Sevgi Can, 3 Şubat’taki duruşma öncesi Agos’a yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı: “Davanın derinleşmesi için, basın ve kamuoyu desteğini genişletmemiz, davayı sosyal medyadan ve çeşitli mecralardan duyurmamız çok önemli. Burada yaratacağımız kalabalık, mahkeme heyetinin de davayla ilgili bu geniş toplumsal dayanışma ağını görmesi ve bu anlamda daha cesur ve adil bir karar vermesi için elzem. Direnişi, dayanışmayı büyütmek için her bir nefes, her bir dokunuş ayrı ayrı değerli.”