Kanlı 1 Mayıs, Kazancı Yokuşu'nda anıldı

Sendikalar, 1 Mayıs 1977’de katledilen 35 kişinin anısına Taksim Kazancı Yokuşu’nda bir açıklama yaptı ve katledilenlerin öldüğü yere karanfil bıraktı.

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, 1 Mayıs 1977’de Kazancı Yokuşu’nda katledilen 35 kişiyi  andı. The Marmara Oteli önünde bir araya gelip ‘1 Mayıs’ pankartı açan emek ve meslek örgütlerinden temsilciler, “Yaşasın 1 Mayıs”, “Bijî Yek Gûlan” sloganlarıyla Kazancı Yokuşu'na yürüdü.

Evrensel'in haberine göre anmada 1977'de katledilen 35 kişinin isimleri tek tek okundu ve öldükleri yere karanfil bırakıldı. 

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, anmada yaptığı konuşmada  İstanbul'da 1 Mayıs kutlamalarının Bakırköy’e alınması dair tartışmalara da değinen Beko, 10 Ekim Barış ve Demokrasi mitinginde yapılan bombalı saldırıyı hatırlattı ve "Barış güvercinlerimizin nasıl katledildiğine hepiniz tanıklık ettiniz. Türkiye'de bir korku duvarı yaratılmak isteniliyor. Bu korku duvarını yıkmak için bir mitinge ihtiyacımız vardı. Yoldaşlarımızla yol arkadaşlarımızla birlikte aldığımız karar doğrultusunda bu yıla mahsus Bakırköy'de kutlama kararı aldık”  dedi.

1 Mayıs'ın AKP karanlığına karşı itirazı yükseltmek amacıyla önemli olduğunu vurgulayan TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı da "AKP karanlığı 14 yılda ülkeyi ne hale getirdi. Ya bir yol bulacağız ya da yok olacağız. Direnenlerin sesini büyüterek 'Yaşasın 1 Mayıs' diyeceğiz. Haziran'ın sıcaklığını bu ülkeye getirmeye niyetliyiz" diye konuştu.

TTB ikinci Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel ise “1 Mayıs'ta mücadeleyi daha çok yükseltmeye” diyerek herkesi Bakırköy'de düzenlenecek 1 Mayıs kutlamasına katılmaya davet etti.

Konuşmaların ardından sendikacılar ve eyleme destek verenler Kazancı Yokuşu'na karanfiller bıraktı.

 

 

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında