Gözaltına alınan Mimarlar Odası üyeleri serbest

Mimarlar Odası’nın Yıldız Sarayı’nda bulunan binasının boşaltılmak istenmesine tepki gösteren ve gözaltına alınan aralarında Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi yöneticisi Mücella Yapıcı’nın da bulunduğu 15 kişi serbest bırakıldı.

Mimarlar Odası’nın Yıldız Sarayı Dış Karakol binası için zorla boşaltma kararı çıkartılmasının ardından Beşiktaş Kaymakamlığı, bu sabah tebligat göndererek binanın 24 saat içerisinde boşaltılmasını talep etmişti.

Duruma tepki göstererek binaya gelen Mimarlar Odası yöneticileri öğlen saatlerinde polis tarafından gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlar Cem Tüzün, Ali Hacıalioğlu, Metin Karadağ, Eyüp Muhcu, Can Atalay, Cansu Yapıcı, Hilmi Etikan, Mücella Yapıcı, Sinan Omacan, Zeki Arslan, Nihat Uçukoğlu, Mürsel Selçuk, Hasan Fener, Yasemin Dura ve Ersin Kiriş’ti.  Mimarlar Odası üyeleri olan 15 kişi gözaltına alındıktan sonra Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülmüştü. Gözaltına alınan 15 mimar, savcılığın talimatı doğrultusunda serbest bırakıldı. Gözaltına alınanların ifadelerinin önümüzdeki günlerde savcılık tarafından alınacağı belirtildi.

Daha fazla bilgi için tıklayınız

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında