Hakkari ve Şırnak ‘riskli alan’ ilan edildi

Hakkari ve Şırnak’ta birçok mahalle “riskli alan” ilan edildi.

Hakkari ve Şırnak’ın il olmaktan çıkarılması tartışmaları devam ederken iki kentte birçok mahalle “riskli alan” ilan edildi.

Meclis'e sunulan yasa tasarısıyla Hakkari ve Şırnak il olmaktan çıkarılmaya çalışılırken, iki kentte birçok mahalle Bakanlar Kurulu kararıyla “riskli alan” ilan edildi.

Bugün Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren karar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 26 Temmuz tarihli yazısı üzerine Bakanlar Kurulu tarafından alındı.

Bakanlık Kurulu’nun kararına göre Şırnak ilinin merkez Cumhuriyet, Gazipaşa, İsmetpaşa, Yeni ve Yeşilyurt mahalleleri ile Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Cumhuriyet, Dize, Eskikışla, Güngör, Mezarlık, Yeni ve Yeşildere mahalleleri “riskli alan” edildi.

‘Hakkarim İl Kalsın’ kampanyası

Öte yandan Hakkarililer kentlerinin il olmaktan çıkarılmaması için bir video kampanya başlattı. “Hakkari İl Kalsın” Komisyonu tarafından hazırlanan videoda Hakkarili yurttaşlar “Hakkari il kalsın” ve ”Hakkari’me dokunma” ifadeleriyle tepkilerini dile getirdi. Komisyon hazırladıkları videonun başına Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Türkiye demokratik bir hukuk devletidir. Demokratik bir hukuk devletinde siz halkı görmemezlikten gelemezsiniz. Dolayısıyla halkın taleplerini bir kenara koyamazsınız" sözleriyle başlıyor,  

Hakkarili yurttaşlar tepki ve isteklerini tüm Türkiye’ye duyurmak için çalışmalarına devam edeceklerini açıkladı.

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında