''4. yargı paketinde özel yetkili mahkemeler yok''

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bugün Bakanlar Kurulu'nda 4. Yargı paketinin ele alındığını ve bu paketin içinde özel yetkili mahkemelerle ilgili bir düzenleme olmadığını bildirdi. Arınç, Başbakan Erdoğan'ın başkanlık ettiği toplantı ile ilgili, 'özel yetkili mahkemeler, CMK'nın 250, 251 ve 252. maddelerine yönelik 4. Yargı Paketi içerisinde hiçbir husus yer almamaktadır' diye konuştu.

Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleşen ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık ettiği toplantı yaklaşık 7,5 saat sürdü.

Toplantının ardından Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, açıklamalarda bulundu.

Arınç, Bakanlar Kurulu'nda 4. Yargı paketinin ele alındığını ve bu paketin içinde özel yetkili mahkemelerle ilgili bir düzenleme olmadığını bildirdi.

Bülent Arınç, Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 250. maddesi ile ilgili bir çalışmanın şu anda ne taslak ne de tasarı olarak mevcut bulunduğunu söyledi. 

AİHM kararlarının önlenmesi amacıyla

Toplantıda Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in, insan hakları ve basın ifade özgürlüğü bağlamında Türk Ceza Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı hakkında bilgi sunduğunu belirten Arınç, şunları kaydetti:

''Bu kamuoyunda ve basında 4. Yargı Paketi olarak bilinen konuları kapsamaktadır. AİHM'in ülkemiz aleyhine verdiği ihlal kararlarının önlenmesi amacıyla ifade özgürlüğü ve insan hakları alanında standartların yükseltilmesi için TCK ve diğer kanunlarda yapılacak düzenlemeye ilişkindir. Bu konuda görüşmeler yapıldı ve bakan arkadaşlarımızın imzasına sunuldu.''

Arınç, ''4. Yargı Paketi'nde, özel yetkili mahkemelerin yetkilerinin sınırlandırılması ile ilgili bir düzenlemenin olup olmadığının'' sorulması üzerine şunları söyledi:

4. yargı paketi içerisinde özel yetkili mahkemeler yok

''4. Yargı Paketi dediğimiz konu görüşüldü. Bazı konularda daha çok katkı yapılması hususunda arkadaşlarımızın teklifleri ve tavsiyeleri oldu. Onların ikmalini takiben TBMM'ye gönderilecek. O yüzden içeriği hakkında size detaylı bilgi vermeyeceğim ama AİHM'in Türkiye aleyhine verdiği kararların önlenmesine yönelik, aynı zamanda insan hakları alanındaki standartlarımızı yükseltme amaçlıdır.

Sizin sorduğunuz özel hususla ilgili olarak 4. Yargı Paketi içerisinde hiçbir husus yer almamaktadır. Yani özel yetkili mahkemeler, CMK'nın 250, 251 ve 252. maddelerine yönelik 4. Yargı Paketi içerisinde hiçbir husus yer almamaktadır.''

 

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem