Özel yetkili mahkemelerle ilgili çalışmalar sürüyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Bülent Arınç'ın Bakanlar Kurulu sonrası yaptığı özel yetkili mahkemelerle ilgili açıklaması hakkında konuştu. Ömer Çelik, 'Tasarı ve taslak yok denildi ama çalışmalar sürüyor' dedi. Çelik, 'Özel yetkili mahkemeler kalkarsa darbelerle mücadele edemeyiz diyenler, hükümeti hiçe sayıyor demektir' ifadesinde bulundu.

 

Ömer Çelik,  Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın özelyetkili mahkemeler ile ilgili tasarının olmadığına ilişkin açıklamasını açıklığa kavuşturdu.

Habertürk kanalında programa konuk olan Çelik'e Bülent Arınç'ın Bakanlar Kurulu sonrasında yaptığı açıklama soruldu. RotaHaber'in özel haberine göre Çelik, Arınç'ın açıklamasına cevap olarak 'Tasarı ve taslak yok denildi ama çalışmalar sürüyor' dedi.

Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu sonrası yaptığı açıklamada 'Özel yetkili mahkemeler, CMK'nın 250, 251 ve 252. maddelerine yönelik 4. Yargı Paketi içerisinde hiç bir husus yer almamaktadır.' demişti.

Özel yekili mahkemelerin kaldırılacağının duyulmasının ardından yaşanılan panik havasına da değinen Çelik, 'Özel yetkili mahkemeler kalkarsa darbelerle mücadele edemeyiz diyenler, hükümeti hiçe sayıyor demektir' dedi.

Ömer Çelik, geçtiğimiz aylarda meydana gelen Hakan Fidan'ın çağrıldığı MİT krizine değinerek 'Dünyanın hiçbir yerinde hiç bir savcı o ülkenin İstihbarat başkanını doğrudan sorgulamaya çağırmaz' dedi.

(Kaynak: Rotahaber.com)

Kategoriler

Güncel Gündem